Biraz da tatlı konuşalım dimi. Hep iş hep iş olmaz....
Bu da bizim harnuplu (keçi boynuzu) kekimiz. Devrim keçi boynuzunu çok sever. Alır sürekli işyerinde tüketir. Geçenlerde pazarda yaşlı bir amcanın sattığı tozunu gördü adam ona sattı tabiki:)))
Yoğurtla falan tüketiliyormuş galiba ama bizim evde kimse bakmadı bu toza. Bende kendilerini hamurişlerinde kullanayım bari dedim. İlk deneme kekte oldu.
Malzeme; 1 su bardağı kadar harnup tozu, 3 yumurta, yarım su bardağı fındık yağı, yarım su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, bir kabartma tozu, aldığı kadar un...
Fotoğrafta da görüldüğü gibi sanki kakao konmuş gibi hoş bir rengi oldu. Tadı da çok hoş. Ağır bir aroma vermedi harnup tozu. Çocuklardan ve tesadüfen gelen misafirden geçer not aldı kendileri..
Bu arada ben böyle herhangi bir şeyin aromasını eklediğim keke vanilya koymuyorum. Ne kadar doğru bilemem ama vanilya diğer tadı bastırsın istemiyorum....
Tarifimi 71. Porselen Demlik Çay Saati etkinliğine gönderiyorum.....
ellerine sağlık.. vanilya konusunda haklısın bence bastırmasın :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim:))
YanıtlaSilçok güzelmiş..benim kızlarda pekmezini pek sever..ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilFatoş saol. Pekmezini ben de yediriyorum çocuklara. Ama direk keçiboynuzunu tüketmiyorlar.
YanıtlaSilEllerine sğlık Saadetciğim gerçekten çok lezzetli görünüyor. Ben çok severim keçiboynuzunun tadını ve o mis gibi aromalı kokusunu.
YanıtlaSilteşekkür ederim Dılek....
YanıtlaSilİyi fikir canım bende pekmezini kullanıyorum ama dediğin gibi tozunu tüketmiyorlar kek gayet güzel görünüyor.En kısa zamanda bende yapayım sağol tarif için :)
YanıtlaSilay bende harnup neki diye geldim:)))
YanıtlaSilhastasıyım keçiboynuzunun:) çekirdeklerinide atmıyorum kesin birşeyler yapacağım bir gün:) bu tozdan geçen yıl almıştı eşim dur yine aldırayım bir denerim sevgiler
ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor.farklı tatları seviyorum .sevgiler.
YanıtlaSilHatice harnup pekmezi diye de geçer ya. Ya bu ismini pek severim. Aslında içine şeker yerine pekmez konsa daha da sağlıklı olur. Sonradan aklıma geldi. İkincisini öyle deneyeceğim...
YanıtlaSilmihrimah saol:))
YanıtlaSiletkinlie katılımın için çok teşlekkürler tarifin yayında sevgiler
YanıtlaSilÖzlem saol. Bakıyorum hemen...
YanıtlaSil