Elde açma börek yaptım



Mümkün olduğunca çocuklara kendi yaptıklarımı yedirmeye çalışan ben tam bir hazır yufka bağımlısıyım. Annem en alasından baklava bile yapardı ama ben hiç yufka açmadım, denemedim hatta. (ama kurabiyeleri güzel yaparım :)))

Geçelerde lezzetli somunlar'da bu böreği okudum. Daha önce mayalısını paylaşmıştı o zamanda yapmaya niyetlenmiştim de niyette kaldı.

Cuma günü alışverişte yine yufka almaya niyetlendim. İki markette de yoktu. Eee ben açarım o zaman dedim. lezzetli somunlar'ın tarifini denedim aynen. Yufkaları açma kısmı tam komediydi. Hiç fotoğrafını çekmedim ki literatüre yufka olarak geçer de insanlar hatalı tanır yufkayı diye:))

Ama lezzeti oldu. Hatta dün annem geldi bahçede semaver yaktık. Annem "olmuş" dedi o bana yetti. Hazır yufkadan daha lezzetli bir börek olduğunu söyledi hem annem hem Devrim...

Yorumlar

  1. harika görünüyor... ellerine sağlık...
    afiyetler olsun:)

    YanıtlaSil
  2. Vallahi ben de hayatım boyunca yumarlak bir yufka açamayan biri olarak gözümde canlandırdım senin hamurları:)) benimkiler uzun oval bir şekil alır daha açsam daha da uzar gider ama lezzeti önemli olan değil mi:) Görüntü çok güzellll ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim yufkalar sadece uzun olsalar iyi. Merdane ile açtım ben nişasta olduğu halde yapıştı, toparlandı, hadi gene açmaya çalış. Yamur yumur birşey oydu resmen. Lezzetti oldu kesinlikle. Serap hanımın tarifi güzelmiş:))

      Sil
  3. eline sağlık harika görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. Sizin şu çocuk parkı olan deniz kıyınsında semaver yakmak çok hoş oluyor bir de.

      Sil
  4. ellerinize sağlık.Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 8 ŞUBAT-22 ŞUBAT tarihleri arasında http://tombultarifler.blogspot.com yani ben ev sahibeliği yapacağım... Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz...
    Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız.... "Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah'a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!" Muhammed Mustafa (s.a.v) Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğim :) Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Tombultarifler'e gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp http://tombultarifler.blogspot.com/ adresimde yayınlayacağım :) Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğim arkadaşlarım kırılmasınlar)

    YanıtlaSil
  5. Sen aşmışsın artık kendini yufka açmalar falan ben yapamam işte bunu, üşenirim inan. Ellerine sağlık, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de üşeniyordum da işte. Evde değilsin ama bükün gün. Çalışırkenden biliyorum insanın bırak börek açmaya, bazen keke, kurabiyeye vakti kalmıyor...

      Sil
  6. ellerine sağlık annen oldu dediyse tamamdır:)afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  7. Bahçede semaver.... açma börek...
    Biz burda 1,5 metre kar altında otururken hem deee:)
    Afiyet olsun şekerleeer, ellerine sağlık, yarasın, keyfiniz bol olsun, böreğin görüntüsü nasıl da iştah açıyor yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah aha Ada nasıl imreniyor size bilsen. Çocuk durup durup yanlış yere ev yapmışsınız diyor. Hala kar sayıklıyor garibim.

      İnşallan haziranda İstanbul'da giderken sana uğrayacağız. Sende yaparız aynı keyfi:))

      Sil
  8. Ellerine sağlık bende herşey yapıyorum ama yufka hiç açmadım bir türlü cesaret edemiyorum

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor.afiyetler olsun sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder