Ramazana soğuk bir seçenek





Ramazan başlıyor ve havalar çok ama çok sıcak. Umarım kronik hastalığı olanlar, yaşı biraz ileri olanlar bu sıcaklarda kendilerine çok çok dikat ederler. Yemek bir şey değil ama susuzluk çok zor olacaktır.
Benden de niyetli olanlara soğuk bir tatlı seçeneği gelsin. Ev yapımı dondurma. Bloglarda görüyordum da en sonunda niyetlenip yaptım ben de. İlk denemelerimiz limonlu ve böğürtlenli dondurma. İlk olarak Devrim babadan salip istedik bize Kemeraltı'ndan alıverir mi diye.
"Tamam yarım kilo yeter mi" oldu yanıtı.
"Naptın dedim pahalıdır o. Sen az al deneyeceğiz zaten"
Gitmiş kilosunun 180 lira olduğuğu duyunca en az olan 50 gram alıp gelmiş.
Neyse gelelim tarifimize. 1 kilo süte bir çorba kaşığı salep, bir su bardağı şeker koydum. Önce sütü kaynatıp diğer malzemeleri ekledim.,.. 10 dakika kadar karıştırarak pişirdim. Arada karıştırarak soğuttuktan sonra malzemenin yarısına böğürtlen, yarısına limon suyu koydum. Limonluya ayrıca yarım çay kaşığı kadar zerdeçal ekledim ki renk versin. Limon yarımdı ama az gelmiş. Bir dahaki sefere keklere koyduğum aromadan eklemeyi planlıyorum.
Peki sonuç. Lezzet geçer not aldı. Ama kıvam satınlar gibi olmadı açıkcası.....

ek; gelen yorumlarla farkettim yazmamışım. Buzluğa attıktan sonra saat başı çıkartıp karıştırdım. 5 kez falandı sanırım.

Yorumlar

  1. görüntüsü güzel kıvam konusunda acaba sahlep mi az geldi. Bir de teyzem yapardı benim guzel dondurma ona sorayım ama buzluğa koyduktan sonra sık sık karıştırdığını bilirim. Afiyet olsun, herkese ramazan hayırlı bereketli olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  2. Dondurmanı görünce aklıma çocukluğum geldi Saadet.Annem senin tarifin gibi yapardı.Ama önce soğutuncaya kadar sürekli karıştırır, buzluğa koyduktan sonra da ara ara karıştırır, bir gece tutardı.Kıvamlı bir dondurma olurdu.Ben krem şantili çok yaptım ama annemin tarifini yapmaya fırsatım olmadı.Bu arada görüntüleri çok güzel,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Şule yorumlarınızla farkettim. Bende karıştırdım ama vardır bir püfü. Daha çalışmak lazım...


    Nazan soğuturken ara ara karıştırdım sürekli karıştırmadım. krem şantili tarife ben de denk geldim bir ara onu da denemeyi planlıyorum aslında...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım yaz için en güzel tatlı:))

    YanıtlaSil
  5. buralarda sıcaktan erirken şu manzara karşısında bitkin düşmemek elde mi, ellerine sağlık canım =)

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık. Görünce bile serinledim. Afiyetle yeyiniz. Bu arada hayırlı ramazanlar olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  7. Annem buzlukta da çok sık karıştıyordu Saadet.Hatta çukur bir kapta yapardı.Epey yorucu olduğunu hatırlıyorum. Krem şantili olanlar hazırlar gibi oluyor.Ben içine bisküvi kırarakta yapıyordum.

    YanıtlaSil
  8. Hatice, mekila teşekkürler:))


    Dilek saol:))


    Nazanilk fırsatta (buzluk boşalınca) onu denemeli o zaman.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder