.:

25 Temmuz 2011 Pazartesi

Ada'nın doğum günü ikramları




Hindistancevizi dolgulu kurabiye...


125 g. margarin, yarım su bardağı yoğurt, 1 su bardağı zeytinyağı (ben yarım kullandım) 2 yumurta (birinin akı iç malzemeye) 1 su bardağı şeker, kabartma tozu, kakao, 1 su bardağı hindistan cevizi, az şeker
İlk kez yaptığım bir tarifti. Görüntüsünü beğenmedim ama lezzeti yerindeydi ve beğenildi. Hamuru yoğurdum. İç malzemesini de hazırladım. Küçük parçalar alıp yuvarlayarak içini oyur gibi yaptı. İç malzemeyi doldurup kapattım. Tarifi buradan aldım

Yanındaki fındıklı kurabiye. Tarif defterimdeydi. Nereden aldığımı hatırlamıyorum ama beğenmedim. Hiç vermiyorum o yüzden...





Susamlılar hazırdı.

Hazır kahveli kurabiye...

125 g. margarin, 1 çay bardağı pudra şekeri, yarım kabartma tozu, 1 yemek kaşığı kahve, vanilya.
Tüm malzeme karıştırılıp şekil veriliyor. Ben yassı olsun diye böyle yaptım. Benim için un kurabiyesinin tahtını sallayacak bir lezzet oldu.






Poğaça....
5 çay bardağı un, kabartma tozu, 1 çay bardağı zeytin yağı, 2 yumurta (sarısının biri üzerine), 1 çay bardağı yoğurt, tuz,1 çay bardağı şeker.
İç malzemesi tarifte kıymalıydı ben peynirli yaptım. Tarifi Dünya Fındık Lezzetleri diye bir kitabım var ondan aldım. Şeker miktarı dikkatinizi çekmiştir. Epey bir tat vermişti. Tuzlu bekleyenlere süpriz oldu. Ben de denemek istemiştim ama bu kadar şekerimsi tat hoşuma gitti diyemem....

Mercimek köftesi...

Kızkardeşim yaptı.
2 su bardağı mercimeği 6 su bardağı suda haşladı. İçine bulguru ekledi. Salça, limon, kavrulmuş soğan, maydanoz, karabiber ekleyip yoğurdu. 10 numara olmuştu açıkcası..