Dr. Moreau'nun Adası ve Zaman Makinesı


 Okuma Şenliği Güz kapsamında Herbert George Well'in 2 kitabını okudum. Bilim kurgu çok okuduğum bir alan olmadığından Wells'in kitaplarını bilmiordum açıkcası. Şenlik bana bir yazarı daha tanıtmış oldu. Bu tarz kitapları benimle birlikte Deniz de okuyor. Deniz Doktor Moreu'nun Adası'nı Zaman Makinesi'ndan daha iyi buldu bu arada.

Doktor Moreau'nun Adası'nda; Edward Prendick adlı biri, geçirdiği bir gemi kazası sonucunda kendisini denizin ortasında bulur. Onu kurtaran gemi, kimselerin uğramadığı volkanik bir adaya yolculuk yapmaktadır. Adadanın sakinleri, deneyler yapan Dr. Moreau ve asistanı Montgomery, onun tuhaf yardımcısı M'ling ve Moreau'nun korkunç deneylerinin ürünü tuhaf yaratıklar vardır.

İlk anda kurtarıldığı için sevinçli olan Prendick, ada sakinleri ile karşılaştıkça korkmaya başlar.  



Wells'in Zaman Makinesi adlı kitabında ise, Victoria dönemi Londra'sında yaşayan bir bilim insanı zamanda yolculuk yapmak üzere icat ettiği makineyle geleceğin İngiltere'sini ziyaret eder. Kitap, zaman yolcusunun Sekiz Yüz İki Bin Yedi Yüz Bir yılında yaşadığı macerayı dostlarına anlatmasından oluşmuş kısa bir hikaye. Wells, zaman makinası kavramını ortaya atan ilk yazarlardan bir olarak kabul ediliyormuş. 

Her iki kitap da sinemaya uyarlanmış bu arada. Ben seyretmedim ama meraklıları vardır mutlaka.


Yorumlar

  1. İlk kitabı bende güz okuma şenliği kapsamında okudum, ikincisini de merak ediyorum kütüphaneden bakacağım.

    YanıtlaSil
  2. H. G. Wells'i ben de ilk defa duyuyorum. Tanıtım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Bilim kurgu türü kitapları okumak,zihinsel mantık yürütmeyide kolaylaştırabiliyor..😊

    YanıtlaSil
  4. okumadım izlediim güzeeeel :)

    YanıtlaSil
  5. Sekiz yüz iki bin yedi yüz bir epey iddialı bir tarih. Son yüz yıldaki gelişmelere bakıp o tarihi hayal edemiyorum bile:)

    YanıtlaSil
  6. keyifli okumalar,hep okumak istediğim kitaplar

    YanıtlaSil
  7. Çocukluguma gittim ne güzel kitaplardı ☺️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder