Corona ve tarla işleri


Corona'lı günler uzadıkça hayatın etkilenen alanları da genişliyor. Ben kendimi yazıyorum ya hepimiz için öyle ya da böyle durum bu. Önce 2 haftalık okul tatili vardı, ardından bu yıl okulların açılmasını bile beklemiyoruz. Önce 65 yaş üstüne yasaktı şimdi 20 yaş altı da evlerde. Çalışmıyorsa tabiki.

Bu insanlar açık havadan mahrum, hareketsiz, iyi havalandırılmıyorsa bence daha da kötü havadalar malesef. Bir de üstüne sürekli bilgisayar başındaki gençler-çocuklar.  Malum dersler ekranlardan artık. Aldıkları radyasyonun zararları, yine hareketsizlik ve kötü beslenme de katılıyorsa işe bu günlerin sonu pek hayırlı değil gibi.


ABD'li bur uzmanın yazısını okumuştum. Sosyal mesafe kuralına uyarak yürümeyi tavsiye ediyordu mesela. Bende o görüşteyim. Açık hava, D vitamini ne kadar önemli. Üstelik coronadan korunmada da önemli.


Bir de işin tarım boyutu var tabiki. Yasak gelirse ne yaparız? sorusuyla cuma günü Urla'ya gittik. (tarla Urla sınırlarında) Gerekli girişimleri yapıp çiftçilik belgesi almak amacıyla. İş o gün bitmedi zaten muhtara onaylatılması gereken kağıtlar var. Cumartesi tarla artı muhtar yaparız derken sokağa çıkma yasağı geldi. Yaklaşık 7 dnüm tarla, 200'ün üzerinde ağaç.

Neyse pazartesi gittik, hem çapa, dikim yaptık hem belgeleri imzalattık. Döndük yeniden işleri tamamladık. Artık resmen çiftçiyim.

Bu arada bozulabilir ürün statüsünde olmadığı ve satış yapmadığımız için  bizi polisin durdurabileceğini söyledi ilçe tarındaki personel. Anlatamazsınız ağaçların bakım gerektirdiğini dediler. Bakalım nasıl olacak bundan sonrası. Devrim çalıştığı için hafta içi zor bize.


Yorumlar

  1. oh oh keşke hep orda kalsanız, salgın bitinceye dek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama kalacak yer sıkıntılı. Yazın gece kalıyoruz da şu mevsim donulur orada. Korunaksız bir oda ve orası aşırı rüzgarlı olabiliyor. Deniz havası malum.

      Sil
  2. kolay gelsin tarla işlerinde size

    YanıtlaSil
  3. Çok güzelmiş doğayla iç içe olmanız.Şu günlerde ne büyük kafa rahatlığı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oralar gerçekten güzel. Tertemiz, sessiz ama belli olanakları yok. Kalacak yer sıkıntılı, net yok. Çocuklar dersleri netten görüyorlar kesin lazım bize. Cepten iyi çekmiyor malesef

      Sil
  4. İnşallah sorun yaşamazsınız. Çiftçiliğin hayırlı olsun ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Süreç sıkıntılı ya bakalım...

      Sil
  5. Çiftçiliğin hayırlı olsun arkadaşım. Hafta sonları gitmek sanırım sıkıntılı şu aralar ama bir kaç haftasonundan vazgeçerler bundan da diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol. Malesef eşim çalıştığı için hafta sonu gitmemiz gerekiyor. Ve toprak bakım istiyor, çapa istiyor. kurudu mu işimiz kat kat zorlaşacak. Nasıl çözeceğiz bilemiyoruz.

      Sil
  6. Süreç uzadıkça olumsuz etkileri çok olacak üzerimizde.. Çocuklar mutsuz tedirgin. Biz de öyle.. Ne olacak bilemiyorum. Umarım bir çare bulunur da hemen geçer şu günler.. Ama pek de öyle olacak gibi görünmüyor..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder