Caretta caretta


İlk kez caretta caretta gören mutlu denizseverler olduk bu yaz biz. Fethiye'de ölü denizde bir anda karşımıza çıkıverdi. O kadar kalabalık bir denizde beklemiyorduk kesinlikle.

Normal yüzülen alanlardan uzaklaştıktan sonra (genel prensibimiz kalabalıktan uzaklaşıp, varsa kayalık kıyılarını keşfetmektir) Çocuklar gelmedi biz Devrim'le yüzüyorduk Devrim alttaki videoyu çekti görünce.

Kıyıya dönüp çocukları da alarak yeniden keşfe çıktık. Birbirimizden ayrı yüzüyoduk ki artık kim görürse. Bir anda bu arkadaşla karşı karşıya geldim. Makina Devrim'deydi. kafamı sudan çıkartıp onlara seslendim ya onlar gelene kadar ancak bu mesafeden çekim oldu. Kaplumbağa beni görünce daldı hemen zaten. Devrim de dalarak biraz takip etti kendisini. 








Yorumlar

  1. Bu bildiğimiz kaplumbağa değil mi

    YanıtlaSil
  2. Yaa bende görmek istiyorum. Çok güzel değil mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yeniden hep görmek desem çok mu şımarıklık olur. Ama işte biz insanlar şu doğanın içine etmesek de bu güzel canlıları yaşam alanlarında daha sık görebilsek.

      Sil
  3. Ayy çok tatlı. Bizde mi su altı kamerası alsak acaba. Oğlum suyun altından çıkmaz sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seviyorsa oğlunuz alın. Bizimkisi orta karar bir marka. sjcam5000x. Gopro'lar daha kaliteliymiş ama o bizi biraz aşmıştı. Denizde gördeklerini fotoğraflamak çok keyifli bence.

      Sil
  4. çok tatlişmiş ooo. dalyanda gördüydüm bi dolu var ordaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seneye de oralara gidelim o zaman. Denizde yüzerken bir anda karşına çıkması çok keyifli.

      Sil
  5. Çok güzel. Su altına bayılıyorum zaten, bu fotoğrafları görünce iyice hayran oldum :)

    Benim de aram Kaş'ın meşhur carettası Süleyman'la iyi. Yüzmüşlüğümüz bile vardır birlikte :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir caretta ile birlikte yüzmek. Deniz canlılarını seviyorum. Büyük ihtimalle altıma ederim ama yine de bir köpekbalığı görmek istiyorum mesela.

      Sil
  6. Teşekkür ederim.Video ekleme olayını biraz daha sık yapabilirim aslında. Yüklemesi uzun sürüyor. Kısaltan birşeyler vardır ya ben bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  7. Marmaris'te yavru görmüştüm çok güzeller 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder