:(((


Foça'da yaşanan saldırıda Ege Üniversitesine kaldırılan askerlerimiz için acil kan ihtiyacı varmış. Kan verebilecek herkesi davet ediyorlar hastaneye. Malesef ramazan ayında kan bankalarının stoğu da bitiyor. Bu aylarda gönüllüler kan vermeyi kestikleri için durum daha da kötüdür eminim.
Gencecik çocuklar başkalarının it dalaşı yüzünden yitip gidiyor hergün. Face de görüyorum hep BDP'ye yönelik saldırılar var. Ama arkadaşlar savaş tek taraflı  olmaz. Bu ülkenin insanlarının seçtiği hükümetler yıllardır bu savaşı körükledi. Bu gözden kaçmamalı. Herkesin işine geldi bu savaş. Savaş varsa silah satılır. Silah satılıp-alınırsa cebe para girer. Hem mali bir kaynak hem de iyi bir politika malzemesi olarak Doğu harcandı yıllardır.
Benim derdim kimseyi savunmak ya da suçlamak değil. Ama kabul edelim bu savaşta ölen gencecik insanlar ya...13 yaşındaki bir çocuk çatışırken ölüyorsa bu acıdır. 13 yaşındaki çocuklarımıza biz kıyıp sofra kaldırtmıyoruz yeri gelip. Onlar ellerinde silap yitip gidiyorlar. 20 yaşına gelmiş oğullarını "vatan sağolsun" diye gönderiyor bu insanlar askere. Bir kamyonun kasasında geliyor tabutu ya da otobüsle gönderiliyor yaralanan asker....Peki oy alıp gelen politikacılar ne diyor "tabiki bazı kayıplar olacak" neden tek katlı gecekonduda yaşayan insanın kaybı oluyor da villadakinin olmuyor??? Asker diyor "o öldüğü için sen yaşıyorsun" peki niye hep erler ölüyor da üst düzey askerler lacileri çekip cenazelerde atıp tutuyor???
niye bu ülkenin anneleri olarak bu politikacılara atıp tutan askerlere biz dur diyemiyoruz???

Yorumlar

  1. Haberi şimdi senden duydum bilgisayarı daha henüz açıp bir post yazmıştım bu haberi duydum ve midem bulanmaya başladı, çok üzücü, kendimi çok kötü hissediyorum çok!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her seferinde paylaşmıyorum belki ama içim acıyor şehit haberlerini okudukça. Bir de birilerinin çıkıp "napalım savaş ölecek birileri" demeye getirmesi....
      bu kez İzmir'li bloggerlardan okuyup belki gidebilecekler vardır diye taşıdım buraya haberi. Devrim'le de konuştuk negatif kana daha çok ihtiyaç varmış...

      Sil
  2. bir türlü sonu gelmiyor şehit haberlerinin..benim eğer bir oğlum olursa onu askere yollamamak için elimden geleni yaparım herhalde..eskiden olsaydı ölen şehitlere için vatan sağolsun denirdi..ama artık denilmiyor..denilemiyor..herşey haksızlıklar üzerine..paran varsa yaşıyorsun..yoksa ölüyorsun..bu sadece askerler için gecerli değil..her konuda hastalıklarda bile..hastanelerde bile paran yoksa öl diyorlar ve ben bu olayı kendi gözlerimle gördüm insanların o hallerine acıdım..nefret ettim insanlardan..bizim ülkemizde demokrasi cumhuriyet gibi anlamlı sözlerden çoktan koptu..hele insanlık hiç kalmadı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim 2 tane oğlum var ve senin gibi düşünüyorum açıkcası. birilerinin çocukları yalandan çürük raporlarıyla yan gelip yatarken çocuklarımı bu savaşa dahil edebileceğimi sanmıyorum. belki kimi orada ölenler var onlar çocuk değil mi diyordur ama birlik olmayı beceremiyoruz. Biraz karşı gelinebilse şu adamlara çok şey değişecek ya...
      5 çuval kömür, bir altın, biraz bakliyat için insanlar neleri feda ettiğini göremiyor malesef....

      Sil
  3. keşke yakın olsaydık ve bağış yapabilseydik.keşke her acıyı dindirebilseydik.o kadar hüzün ve acı doluyum ki anlatamam.haberleri izleyemiyoruz eşimle...paylaşım için çok teşekkürler.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. işte bir anne bu duyarlılığı gösteriyor dili, dini, ırkı ne olursa olsun.. çünkü savaşlarda hangi dilde olursa olsun aynı ağıdı yakıyor analar.. birileri aynen dediğin gibi körüklerken bu savaşın ateşini, yananlar halk çocukları oluyor.. birbirine düşürülen "halkın" çocukları..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder