Ağaç Ev Sohbetleri 197


 Bu ara bloğumu fena halde boşlamış durumdayım. Seçim, sinir olma halleri, twitter tavafları falan derken zaman geçip gitti. Eh artık normalleşme zamanı diyelim.

Ağaç Ev Sohbetleri'nin bu haftaki konusu Sevda Ünlü (Sevdadan Karakalem Yazılar) dan gelmiş. Sohbetlerin ilk konusu imiş.

"Televizyon izliyor musunuz? İzliyorsanız veya izlemiyorsanız sebebi nedir?"

Televizyon izlediğim pek söylenemez. hatta koca kişisi yoksa evde hiç açılmaz bile.Mesela Ada'ya gittiğimde hiç yokluğunu hissetmem. Akşam yemeği sırasında bir tek haberlere şöyle bir gözatarım ama olmasa da olur. 

Ben internete takılıyorum. İzlemek istediğim dizi, film ya da bir program varsa direkt oradan izliyorum. Yani o koca ekran da gerekmiyor bana. Oturur bilgisayarımdan izlerim. 

televizyonda bir film ya da dizi izlemek istesem uzunnnn sürek reklamlar bayıyor. Git arada yemek falan yap kimi o derece uzundu. (şimdilerde durumu hiç bilmiyorum) Haberler iyice cıvıdı artık. Doğru objektif haber almak zor. Kimi sunucu kendi görüşünü dile getireceğim diye uzattıkça uzatıyor. Heber programlarının kadrolu konukları var. Bağırıp çağırıp biraz sansayyon falan yaratıp prim yapıyorlar. Zaman kaybı gibi geliyor bana televizyon artık.

Hem internet öyle bir dünya ki akşam olan ilginç bir şey anında düşüyor önünüze. Saatlerce bir programa bağlı kalmanız gerekmiyor. 

Televizyonlar çok kalitesiz artık. İnsanların o kadın programlarını, kim kiminle yatmış falan. Kim ne yemeği yapmış, kimin eli kimin cebinde.... Anlamıyorum ben. Oysa vakit önemli. O boşa geçen zamanlar neler neler yapılmaz.

Yorumlar

  1. valla ya laptop ve telefon yetiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Ekranda film falan izliyorum. Spor yapacaksam da telefon kurtarıcı. Evin istediğin yerine taşı

      Sil
  2. Özledim sizi, iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  3. Yazdıklarınızın tamamına katılıyorum. TV olmasa da olur artık. İnternet ve film kanalları hem bilgi edinmeyi, eğlenme ihtiyacını karşılıyor, ayrıca farklı görüşlerden haber alma imkânı sağlıyor. Bir zamanlar ihtiyaçtı ve o dönemde kaliteli yayın yapılıyordu fakat artık iyice laçkalaştı. Blogu boşlama konusunda ben de sizin gibiyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimden boğa yazmak gelmiyor. Aslında ne çok şey yazılıp çizilir ya. Hayata geri dönmeliyiz sanırım. Bunlardan bir cacık olmayacak. Kendi yolumuzu bulup hayatı yaşamalıyız sanki artık.

      Sil
  4. Televizyonu ben de rafa kaldırdım. Huzur buldum diyebilirim... Güzel bir yazı olmuş tebrikler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Gereksiz bir alet. Ama benim koca kişisi zaplama olayını çok seviyor. Bir de seyrettiği ekran büyük olsun istiyor

      Sil
  5. Aynı şeyi düşünüyoruz. Ben de tv açmam evde tek olunca. Çocuklarla eşim izler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder