Filmler


 Argentina 1985

Film, 1976-1982 yılları arasında ülkede yaşanan üç askeri darbeden sonra iktidarı ele geçirerek faşist devlet terörü uygulayan; sistemli işkence yapmak gibi insanlık suçları işleyen, “kaybolan” on binlerce muhalifin ölümünden sorumlu olan dokuz generalin yargılanma sürecini anlatıyor. Askeri mahkemeler Arjantin'deki askeri diktatörlük döneminde işlenen zulümlerle ilgilenmeyi reddettiği için, başsavcı Julio Strassera liderliğindeki bir avukat ekibine, askeri liderleri sivil bir mahkemede yargılama görevi veriliyor. Deneyimliler korktuğu için ekip tamamen deneyimsiz avukatlardan oluşuyor. Güzeldi.


 The Quiet Girl

Kalabalık bir ailenin küçük kızı Cait, yaz dönemi için bir akrabalarının yanına gönderilir. Okulda sessiz, istenmeyen bir çocukken, gittiği akrabalarının yanında mutlu ve sevildiği bir yaz geçirir. Kızın sessizliği hakim filme. Koruyucu anne ve kız filmi götürüyor zaten. Film, kitap uyarlamasıymış. Güzeldi.

Güzel güzel başladığım oscar adayı filmleri izleme durumum kesintiye uğradı. Bu filmleri de 15 gün önce falan izlemiştim. Epeydir araba başka başka şeyler girdi. Bir de  Everything Everywhere All At Once filmini izleme girişimim oldu ama beni hiç sarmadı. Şimdi 11 dalda adaymış. Bir daha mı denesem diye düşünüyorum.



Yorumlar