İstanbul Arkeoloji Müzeleri

Bu İstanbul gezimdeki rotalarımdan biri İstanbul Arkeoloji Müzeleri oldu. Açıkcası şu birkaç İstanbul ziyaretinde dar zamanlarda gezdiğim yerler, 10 yıl İstanbul'da yaşadığımdan fazla oldu. Epey bir bilmediğim rotayı keşfetmiş oldum.

Müzeler için Gülhane Parkı'nın içinden geçiyorsunuz. Arkeoloji Müzesi, Çinili Köşk bahçe içinde bulunuyor. Müzekart geçerli. Arkeoloji Mesi yakın zamanda yenilenmiş. Eski halini bilmiyorum ama şu haliyle içindeki ışıklandırmalar, yerleşim cidden çok keyifli olmuş. Fotoğraf çekmek serbest. 

Bu bina 1891 yılında ziyarete açılmış.Gerçekten görkemli bir girişi var. İçi de geniş salonlar, temalara uygun bölümlerle keyifle geziliyor bence. 

Müzede çok önemli eserler bulunuyor. Ben gezmeye başladığımda içeriğini bilmiyordum. Bu yüzden ayırdığım zaman biraz az oldu. Ama bir sonraki gidişimde yeniden gezmeyi planlıyorum. 







 

Yorumlar

  1. Güzel resimler, müze gezmeyi sevenlerdenim.

    YanıtlaSil
  2. yaz tatilimde gitmeye niyetliyim.isaret gibi geldi bu yazi:)

    YanıtlaSil
  3. Yenileme işlemini bitirmişler şükürler olsun :)) Bu benim için güzel bir haber. Dördüncü fotoğrafta sergilenen kafalar yenileme sonrası düzenlenmiş. Daha önce gördüğümü hatırlamıyorum.
    Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder