Steel Wool tekniği ile fotoğraflar

Bugün sayfamda steel wool tekniği ile çekilmiş kareler var. Çelik yün anlamına geliyor. Bildiğiniz şu metal bulaşık telleri kullanılarak yapılıyor. 

Bulaşık teli, metal çırpma teli, yanmayacak (çevirme amaçlı) bir tel, manken, mankeni koruyacak başlık-şemsiye...bunlar gerekli olan malzemeler. Tripot da çekim yaparken gerekiyor. Bulaşık teli çırpma telinin içine konuyor. Çevirmek için tel bağlanıyor ve çekim yapılacağı zaman tel yakılıyor.

Bulb modunda çekmek en iyisi. Yanma işlemi başladığında çekimi başlatıp bittiğinde sonlandırmak hareketi maksimum almak için uygun oluyor. Önceden makinayı belli bir zamana sabitlersek uzun ya da kısa kalabilir. Bu noktada uzaktan kumanda da işe yarayacaktır. Uzaktan kumanda yoksa bulb modunda parmak sürekli denklanşörün üzerinde durması gerekiyor. Sarsıntı olabilir.

Su kenarında yapıldığında gördüğünüz gibi yansıma ile oldukça hoş sonuçlar ortaya çıkıyor.





 

Yorumlar

  1. Ooo harika görünüyor gerçekten, ne güzel teknikler varmış fotoğraf çekmek için. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol. Evet fotoğrafçılıkta çok şey deneniyor. Maniplasyonlar var. Onlar da eğlenceli

      Sil
  2. Ne kadar değişik gözüküyor. Daha önce bu tarz görmüştüm ama adının bu olduğunu bilmiyordum

    YanıtlaSil
  3. Bu tarz fotoğraflara bakarken elimde değil heyecanlanıyorum. :) Harika kareler ortaya çıkmış. Bulaşık teli ne işlere yarıyormuş öyle :) Balık şekilli olana vuruldum. Bir sonraki kareyi çözemedim; fotoğraf Dr Strange filmlerindeki gibi başta bir boyuta geçilen kapıları anımsattı bana. Fantastik yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balık olan son çevirmeydi ve kısa sürdü aslında. Hatta çok arkadaş makinalarını toplamaya başlamıştı. Ben son anda denklanşöre basıp başlattım süpriz sonuç:)) Diğeri kareyi dikey çevirdim. O hali hoşuma gitti. Yataydı aslında çalışma

      Sil
  4. hımm eğlenceli oyunlar yaniiii :)

    YanıtlaSil
  5. Çok uygulanıyor, sonuçlar da değişik olunca keyifli.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel teknikler var fotoğraf bakmayı çok seviyorum çekerken o kadar usta değilim 😀

    YanıtlaSil

Yorum Gönder