Meleğin İzi


 Meleğin İzi kitabını instagramda bir hesapta görüp not almıştım. Kütüphanede bulunca okudum. nancy Huston daha önce duymadığım bir yazar. Haliyle kitabı da bilmiyordum. Ama karşıma dili- anlatımı çok güzel bir kitap çıktı. 

Paris'in lüks semlerinden birinde bir yan flüt sanatçısının evindeyiz önce. Kapısını çalan ve temizlik işleri için başvuran Saffie adlı Alman genç kız, sanatçının aklını başından alıyor. Annesi Almanlardan nefret ettiği halde önce onu işe alıyor sonra da evleniyor. Saffie inanılmaz soğuk ve sessiz ama uyumlu. Alman kimliğinden kurtulduğu için mutlu. İstemediği halde kocasından bir çocuğu oluyor. Ve bir gün flüt tamiri için gittiği Macar adama aşık oluyor. 

Bir aşk hikayesi gibi ama tam değil. Fransa'nın Cezayir topraklarında yaptıkları, Fransa'daki olaylar, direniş. 1 milyon Cezayirli ölmüş, 30 bin de Fransız. 1950'lerin sonu 60'ların başında geçen hikayede olaylar o aşkın içine çok güzel yedirilmiş. dediğim gibi anlatım çok çok güzel. 

(Bu arada fotoğraf netten. Hiç iyi bir kare denk gelmedi. Bendeki kitap ciltli çekemedim.)

"Acımızı dindirmeyi bilmiyoruz, onu yalnızca başkalarına geçirmeyi, miras bırakmayı biliyoruz."

 


Yorumlar

  1. Güzel bir kitapmış konusu itibarıyla. Anlatımını da beğendiğinizi söylüyorsunuz. Benim de ilgimi çekti, o zaman listeye eklenmeli. Şu yazarı ve kitabı nette biraz daha araştırayım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yazarın başka kitaplarına bakıyorum.

      Sil
  2. Alıntı etkileyici gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha çok alıntı vardı aslında. Tembel ben not almaya üşeniyorum okurken

      Sil
  3. Sondaki alıntı çok iyiymiş. Yazarı ve kitabı ben de duymamıştım, farklı geldi. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  4. Bazen tanımadığımız kalemlerle tanışmak da iyi geliyor gerçekten. Paylaşımınıza teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben seviyorum bunu. Hoş her zaman iyi olmuyor ya da ben sevemiyorum ama olsun

      Sil
  5. Meleğin İzi kitabının konusu güzelmiş, Cezayir Fransa arasında olanları tarihsel olarak tam olarak bildiğimi söyleyemeyeceğim. Bir iki satırlık bir açıklama bile tüyler ürpertici. Kitap kurgusal ama tarihi gerçeklerden feyz almış anladığım kadarıyla. Okumak isterim.
    Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Bu yazarı hiç duymadım bir bakayım kitaplarına ☺️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder