Camille


Camille, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde 26 yaşındayken öldürülen Fransız foto muhabiri Camille Lepage’in hikayesini anlatıyor. Camille, idealist bir kadın fotoğrafçı. İç savaşı takip etmek için gittiği Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki durumdan fazlasıyla etkileniyor. Ülkesine döndükten sonra çektiği fotoğraflarla büyük taktir kazanıyor ama yeniden oraya gitmesinin de gereksiz olduğu belirtiliyor. Camille ise yeniden gidiyor.

İşin iç yüzü nedir camille hisleriyle ilgili notlar mı bıraktı bilemiyorum. Ama filme baktığımda Camille, yerel halktan direnişçilerle fazla içli dışlı olmaya başlıyor. Çatışmaları izleme gerekçesiyle onlarla birlikte yaşamaya başlıyor, bir çatışmada da çetenin lideri ile birlikte öldürülüyor. Güzel bir film, etkileyici.

Bu filmi izledikten sonra gazeteci hakkında bilgilere bakarken karşıma bir rapor çıktı. Kaynak Bianet.

"Gazetecilikte Kadın Koalisyonu/ The Coalition For Women In Journalism (CFWIJ), Haziran ayı raporunu yayınladı. Rapora göre, Haziran dünyanın farklı bölgelerinden 77 kadın gazeteci cinayet, kaçırma, gözaltı, fiziksel saldırı, şiddet, tehdit ve taciz gibi farklı hak ihlallerine uğradı.

Rapora göre, kadın gazetecilerin yargılanmasında Türkiye’de 25 kadın gazeteciyle hak ihlallerinde en yüksek orana sahip ülke oldu. Afganistan haber ajansı Ariana News muhabiri Mina Khairi ise 3 Haziran’da öldürüldü."

İlgilenenler raporun ayrıntılarına bakabilir. 

Yorumlar

  1. İlk yorum benden olsun :) Daha 15 dk olmuş yayınlayalı herhalde benden önce yorum yapan yoktur. :) Bir ara bakayım bu filme :)

    YanıtlaSil
  2. Film izlemeye değer görünüyor,öte yandan bu rakamları duymak çok üzücü:(

    YanıtlaSil
  3. Türkiye gazeteci öğütücüsü bir ülke. İstatistiklerde maalesef hep önlerdeyiz diye biliyorum.
    Fotoğrafçı konulu filmler ilgimi çeker Camille'yi izlemek isterdim. Ama altyazısını bulamadım. :(

    YanıtlaSil
  4. Bulursam mutlaka izleyeyim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder