Trilye

Yine görmeyi çok çok istediğim yerlerden birini yağmur altında az buçuk dolanabildim. 2 kez İstanbul gidiş gelişlerimde Bursa'nın üç kasabasını görme şansım oldu. Gölyazı, Cumalıkızık, Trilye. Sarımı en güzeli Trilye idi. Ki yine hakkıyla gezemediğim halde.

Ekim ayında İstanbul dönüşü gittik Trilye'ye. Sahil şeridini takip ettik buraya giderken yol çok güzeldi. Hatta bir  yerde oturup kahvaltı ettik (termos çayımız, kahvaltılığımız vardı) yol üstü bank  koymuşlar, nefis bir deniz manzarası..

İlk İstanbul gidişinde hem giderken hem dönerken hava yağışlıydı. Trilye'ye varnıca da devrim ve Deniz arabadan inmeyi reddettiler yine.((( Ben makinamı poşete sardım az da olsa dolanacağım dedim. Bakınırken şemsiye satan yer buldum. Hava kötü olduğu için az insan, az acçık dükkan vardı malesef. Şemsiye aldığım yerdeki kişi bana minik bir Trilye tarihi bile anlattı. 


 

Sahil ne kadar güzel görünüyor. Ama sırf yağmur olsa neyse. Rüzgarla birlikte olunca makinayı korumak zorlaşıyor. Küçük bir tur attım sokaklarda. Bir kez daha gelinecekler yer listeme ekleyerek, arabada telefonda oyun oynayanların yyanına döndüm mecburen.




 

Burası eski bir Rum balıkçı köyüymüş. Bu küçücük yerde epey bir kilise kalıntısı var. Ben tamamını göremedim haliyle. Yağmur biraz artınca gezimi kestim malesef. Konuştuğum kişi bana Trilye adının barbunyaya benzer kırmızı bir balıktan geldiğini söyledi. İsmi 1963 yılında Zeytinbağı olarak değiştirilse de bilinen adı yine de Trilye. Güneşli bir günde sokaklarında dolaşmak çok keyifli olacaktır.
 

Yorumlar

  1. güzel fotolar çekmişsin yağmura rağmen baharda falan da güzel olur ama havanın griliği fotolara ayrı hava veriyor tabi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Evet bahar ayları en iyisi. Hoş bahar ayında gidelim dediğimiz yerlerin sayısı fena halde arttı bakalım nasıl olacak...

      Sil
  2. 2 kes gittim ama ikisinde de tam gezemedim Saadet. Birinde dediğin gibi çok yağmur vardı, diğerinde de yanımdaki arkadaşım kendini iyi hissetmiyordu derken ucundan baktık sadece.
    Benim de gezilecekler listemde. İnşallah bir gün yeniden kısmet olur ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninki de şansızlık olmuş. Evet sık sık gidilebilecek yerlerden biri burası.

      Sil
  3. Gerçekten saydigin 3 noktaya göre en iyisidir Trilye.... Mayis gibi hafta ici gelirsen cok daha keyif alirsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nisan gibi bir niyetimiz var İstanbul taraflarına. O gün ne gösterir bilinmez tabi ki. Deniz'in okulu olduğundan mayıs zor şimdilik.

      Sil
  4. gezmek yeni yerler keşfetmek ne kadar güzel.güzel bilgiler için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok güzel bir şey. Şu son zamlarla biraz zora girdi ya bakalım...

      Sil
  5. iyi oldu bu istanbul gezileri senin için valla :) trilye görmedim ama görerim tabi :)

    YanıtlaSil
  6. harika görseller elinize emeginize saglık

    YanıtlaSil
  7. Buraya küçük çocuklarla ağustos ayında gitmiştik :) Arabayı tepede meşhur blr yere bırakıp gezmeye başladık ama yazın o sıcağında dönüşün nasıl kabus olduğu aklımdan çıkmıyor :)) Bahar aylarında gitmek iyi bir tercih olacaktır 🙏☺️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder