Tarlada çalışmalar


 Tarla güzel de şu çalışması olmasa....Yukarıdaki gibi gün batımını söyret dur. Arada sürüler gelsin onları fotoğrafla...sesizlikte kitap oku, çekirdek çitle valla huzur.


Neyse gelelim gerçeklere....bu yaz tarla bizim ciddi ciddi çok zamanımızı aldı. Devrim'in sel sularını toplamak için yaptığı sulama havuzunun bir duvarı (uzun duvarlardan biri) çökmüştü. Suları bitirip, kırılan yerleri temizlemesi haftalar sürdü. Sonuçta sadece hafta sonları gidebiliyoruz. Şimdilerde duvarı yeniden örüyor.
Ben de kendimi böcek yumurtası temizlemeye adadım. Şu aşağıda görülen zeytin kırlangıç böceği ve yumurtası. Zirrat sakıncası yok dedi. Köylüler temizlemek gereksiz ağaçlara zararı yok diyorlar. Ama ağaçlar genç ve üzerlerinde o kadar çok yumurta var ki. Bir ağacı temizlemek abartısız 1 saat sürüyor. Sıcakta, güneşin altında tam oldum bu yaz ben. Üstelik o kadar yorgunluğa hiç kalori yaktıran bir iş de değil:(((
Yersiz yere uğraştığımı söyleselerde ilk kez bu yaz minik ağaçlarda zeytin olmadı. Ve kimi yoğun yumurta olan yerlerde zedelenmeler var. Bende törpü ile bunları ağaca zarar vermeden kazıyorum. 150 ağaçtan 30 tane falan kaldı.

Bu arada Ada babasına Deniz de bana yardım etti yaz boyu. Hele semaverde çay demlemeleri süper. Düşünsenize yorgunsunuz ve çayınız hazır:)))

Yorumlar