Tarlada teknoloji devri

 Bu hafta sonu çok yoğun ve yorucu oldu bizim için. Hoş daha işler bitmedi ya. Karneleri aldık tarlaya yollandız biz. Cumartesi çalışmanın dibini gördük. Görüldüğü gibi öncelikle artık bir elektriğimiz var. Benim kötü koca netten panelleri, aküyü, gerekli diğer şeyleri almıştı zaten. Bu hafta bağlantılarını yaptı. Bir de mini buzdolabı aldık. Güneş enerjisiyle hem dolabımız çalışacak, hem su pompası hem de ışık olayı olacak.

Hala pek çok yer serin olsa da ortalığı sel götürse de buralar pek yağmur uğramamış. toprak çatlamış resmen. Neyse ki pompa sayesinde kova kova su taşımadan nispeten daha kolay oldu bu kez sulama.

Çok dağınığız:))) Ben oda ve mutfağı temizleyip, boyadım 2 seferdir. Herşey dışarlarda. Ardiyeyi toplamak ayrı bir mesele oldu:)) Salaş ama şuranın huzuru hiçbir yerde yok. Bugün sabahın yedisinde belediye betop dökme aletlerini dayamış garaja şu saat oldu gürültü bitmedi daha.

 Bu yıl çocukların okulları ve havaların dengesizliğinden tarlaya az gidebildik. Haliyle fazla doğal olmuş... Her yer yulaf, yukarıdaki çiçekler. Ben oda temizliği dışında bunları orakla kesmekle görevliydim. İnsanın belini-elini tüketiyor. Geçimini tarımla sağlayanların işi çok çok zor. Ne yapılan emek ne de masraf; mümkün değil karşığılını almıyor.



Yorumlar