Sevgili Arsız Ölüm


Sevgili Arsız Ölüm yazarın ilk kiabıymış. Okuma Şenliği için okudum bu kitabı. Kitap Ağacı'nın listelerinden bir kitap okumak gerekiyordu, kütüphanede bulabildiğim bu olmuştu. Yani bilerek, tavsiye üzerine başlamadım..
 Ne bekliyordum bilmiyorum ama kitabın ismi ile içindekiler bana çok tezat geldi. Bağdaştıramadım. Roman, masalsı biraz. Masal içinde türkiye'nin gerçekleri, töreler, kadının yaşadıkları, çabalamaları, eğitimsizliği, din.....Bir dünya konu işleniyor. Ama öyle bir dili var ki hiç sıkılmıyorsunuz. Hem sokaktan bildiğiniz gerçeği okuyorsunuz sayfalarda hem de fantastik bir dünyada geziniyorsunuz.

İlk sayfalarda afalladım açıkcası. Bir masal anlatılıyor da normal romana sonra mı geçilecek gibi bir hava oluştu bende. Sonra kaptırdım gitti....Hele kitabın ana karakterlerinden Atiye kadın ve kızı Dirmit...Atiye daha çok törelerin şekillendirdiği bir kadın. Büyü, kurşun döktürme, fal, din hepsi var onda...Hele çoğu sahte hastalanmaları. İnsanı gülümsetiyor resmen...Dirmit ise içine cin kaçtığı iddia edilen, hep iteklenmiş ama dünya akıllısı bir kız...

Yorumlar