Yaşlı Adamın Savaşı


Yaşlı Adamın Savaşı bilim kurgu türü bir kitap. Açıkcası bilim kurgu benim türüm değil. Okuma Şenliği için herhangi bir ödüle aday olmuş ama alamamış bir kitap okunacaktı. Netten yaptığım araştırmalarda bulduğum kitaplardan sadece yukarıdakini Dokuz Eylül'ün kitaplığında bulunca aldım mecburen. Beklediğimden çok çok daha iyi çıktığı için de burada paylaşıyorum.

Yaşlı Adamın Savaşı, 75 yaşına gelmiş kişilerin askere alınmasını anlatıyor. Bu yaştan sonra askere alınan kadın ve erkekler bir çeşit klonlama ile geçliklerinde olduklarından daha güzel daha sağlıklı hale geliyorlar. Dünyadaki insanlar için bulunan yeni yaşam alanlarında diğer uzaylı medeniyetlerle savaşıyorlar.

Aslında uçuk bir fikir. 75 yaşından sonra 20'lik bir genç kadın olarak yeniden hayata başlamak. Biraz da insansı özeliklerini yitirip daha gelişmiş bir şey haline gelmek. Hangisi daha güzel? Dünyada sevdiklerinle son günlerini mi geçirmek yoksa gencecik biri olarak karanlık uzayda sürekli yaratıklarımı öldürmek? Sanırım ben yeniden doğmak istemezdim...


""İyi haber, insanların nihayet yıldızlara ulaşmış olmaları. Kötü haberse uzayda yaşamaya uygun gezegenlerin nadir bulunması -tabii bir de bu gezegenler için bizimle savaşmaya hazır uzaylı ırkların olması. Biz de o yüzden savaşıyoruz. Dünya'dan çok uzaktaki bu acımasız, kanlı, sonu gelmez savaş onlarca yıldır devam ediyor. Dünya izbe bir gezegen. Kaynaklarımızın çoğu Koloni Savunma Güçleri'nin elinde ve herkes emeklilik yaşına geldiğiniz zaman onlara katılabileceğinizi biliyor. KSG genç insanlar değil; onlarca yıllık bilgi ve beceri birikimi taşıyan insanlar istiyor. Bir daha dönmemek üzere Dünya'dan götürüleceksiniz. Askerde iki sene savaşacaksınız. Ve hayatta kalırsanız binbir güçlükle kazanılmış gezegenlerin birinde kendinize ait bir yuvaya kavuşacaksınız.""

Yorumlar