İncir pestili-2-


İncir pestilinde kıvamı tutturdum sanki. Daha önce paylaşmıştım pek olmamıştı. İncir reçelinin sulu kısımlarını pestil gibi yapmıştık o zaman. Hem içindeki su hem de fazla şeker pestilin kurumasını engellemişti. (aşağıdaki kavanozdalar) Yenileri yukarıdaki gibi oldu...


Pestil için önce incirlerin dış yeşil kabuklarımı soydum ben. Kalanlarda oldu tabiki. Tencerede yumuşayana kadar pişirdim. İlk etapta yanmasın diye 1 su bardağı kadar su koydum. İncir miktarını bilemiyorum ama büyükçe bir tencereydi. Un, nişasta vs. koymadım bu kez yaparken. Tamamen doğal. Yarım çay bardağı şeker ekledim. Olmasa da olur bence...
Yumuşayınca rondodan geçirdim ve aşağıdaki gibi yağlı kağıt serdiğim tepsilere döktüm...

 Hatta iplerde kurutulurken fotoğraflar görmüştüm ben de böyle balkon demirine astım alt taraftan da hava alsındiye...1.5 günde kurudu pestil..

 Pestili yağlı kağıttan ayırmak için de; kağıdın üstüne nemli bir bez koydum ve 10 dk. kadar beklettim. Kolayca sıyırmak mümkün oldu...


Yorumlar