Arı alerjisi


Bu ara nedense üst üste geldi hep sıkıntılarımızı paylaştım bu sayfada. Bu son olsun diyeyim...
Malum bizim ev bahçeli, balkona-camlara kadar gelen ağaçlar var. Arımız da eksik olmaz bu yüzden. Benim küçük (Deniz) dün akşamüstü odaya giren arıyı eliyle tutum atmaya kalkmış. Arı da haklı olarak sokmuş. Biz Deniz'le dalga geçmeye başladık. Dakikalar için de kaşınmaya başladı çocuk, duşa soktum. Ağlayarak çıktı bir anda vücudunun her yerinde kabarcıklar oluşmuş. O kadar çoktu ki. Hemen hazırlandık acile. Hastane bize yakın neyse ki.

Yolda öksürmeye başladı. O zaman pirelendim ben. Acilde doktor kabarıklıklara baktı, bir kaç saniye sırtını dinledi hemen damardan ilaç verildi. İşin rengi anlaşıldı o zaman. Arı zehiri alerjik reaksiyon yapmış nefesi tıkanmış iyice. Damar yolu açıp hem serum hem ne maske ile nefes açıcı ilaçlar verdiler. Daha sonra oksijen vererek bir süre beklettiler bizi. Neyse ki şimdi çok iyi.
 

Parmaktan sokan bir arının böyle tepki vereceğini düşünemezdim. Deniz'i sık sık arı sokar aslında daha önce böyle olmamıştı. Şimdi en kısa sürede bu konuda hekime başvuracağız.İlgilenenlere şurada güzel bilgiler var.

Yorumlar