Alerji sorunumuz....



Benim oğluşların ikisi de geçmişte alerji sorunları yaşadılar. Küçük bebekliğinden itibaren bronşiyolit ataklarıyla büyüdü, sürekli hastaneye gidip hava alıyorduk. Büyükte daha geç dönemde alerji çıktı. otlara, çam ve zeytin ağacına, kediye-köpeğe. Oldukça da ciddi tıkanma ve öksürük ataklarıyla başlamıştı. Ben o dönem evdeki çiçekleri-halıları kaldırmıştım. Toz olmayacak evde diye parmaklarım parçalanana kadar temizlik falan yapardım. Neyse biz kurtulduk alerjiden. Ya da öyle sandık.

En son 2012 yılındaki kontrolümüzde Deniz'in alerjisi geçmiş, Ada'nınkiler duyarlılık düzeyine inmişti. Öksürük yok, tıkanma yok. Son bir yıldır Ada'nın hayvanları sevmesine izin veriyordum. Son 3 aydın yine bir öksürük olayımız başlamıştı. Üşüttü dedik önce ama baktık geçmiyor baktırdık alerji dendi. Tahliller falan maksimum 165 olması gereken ıge (atopik kişilerde bulunan ve kişinin duyarlı olduğu belirli bir alerjene karşı oluşmuş olan bir cins antikor) değeri Ada'da 1426'ya çıkmış.

İşin kötü tarafı biz hayvanlardan kalnaklandığını düşünüyoruz. Çünkü Urla'ya gidince çocuk resmen nefes alamaz hale geliyor. Orada dedemizin yan komşusunun 30 kadar kedisi ve 4 köpeği var. Ada bunlarla temas etmese bile tıkanıyor. Halamızın da ara ara eve gelen bir kedisi var. Oraya gitmesek olmuyor, gidince çocuk mahvoluyor. Sorun azıcık çözümsüz kaldı malesef.....

Yorumlar