Çocuk kitaplığı


Okuma Şenliği'nin bazı kategorilerinde çocukların kitaplığına başvurdum bu kez. Zaten arada sırada neler okuyorlar diye onların kitaplarını da okurum. Bazen de Deniz beğendiklerini okumamı ister..



Çocuklara almıştım ama kendim de okumayı planlıyordum. Kitap, 4 ayrı kedi kabilesinin yaşam alanları için savaşını anlatıyor. Evcil bir kedi olan Rusty'nin ormana adım atması ve vahşi hayatı seçmesi ile başlayan hikayede, kediler arası mücadele, liderlik hırsı, yemek mücadelesi var....Tanıdık manzaralar yani...Fartastik. bilim-kurgu katagorisi için seçmiştim kitabı. Bu tarzı pek sevmediğimden elimde hiç kitap yoktu başka...
Kolay okunan çerezlik bir kitaptı...


Çocukluğumuzun hikayesi. Sanırım ilk okulda okumuşumdur ama Alice'nin tünelden düşüşü dışında hiçbirşeyi anımsamıyordum. Ben de yasaklı kitaplar kategorisi için yeniden okudum.


İsminde aynı kelimenin geçtiği üç kitap için Ramon Mercader'in İkinci Ölümü, Ölü Ozanlar Derneği ve Ölü Canlar kitaplarını seçmiştim. İlk ikisini bitirdikten sonra elime Ölü Canlar'ı aldığımda (ben almamıştım kitabı) yazılarının ne kadar küçük olduğunu gördüm. Öyle böyle değil okumayı gözüm yemedi. Ne okusam derken Ada'nın geçen yıl okul için aldığı kitap aklıma geldi.
Ölümsüz Aile, kimsenin girmediği bir korulukta ölümsüzlük sağlayan pınar ve bu pınardan bilmeden su içmiş bir aileyi anlatıyor...Aslında çocuk kitabı ama ölümsüzlük denen cezbedici kavramın aslında o kadar da iyi birşey olmadığını güzel anlatmış bence...

Yorumlar