Irazca'nın Dirliği


Yılanların Öcü kitabının devamı Irazca'nın Dirliği. Açıkcası ben bilmiyordum Yılanların Öcü'nün devamının olduğunu. Geçenlerde yaptığım bir sahaf ziyaretinde denk geldim ve aldım kitabı. Hemen okudum tabiki.

Burdur’un Erle çukuru bölgesindeki Karataş Köyü'nde geçiyor hikaye. Kara Bayram'ın oğlu Ahmet'e yapılan cinsel taciz ve beraberinde gelişen olaylar var romanda. Yılanların Öcü'nü okuduysanız oradan anımsarsınız Kara Bayram'ı ve anası Irazca'yı....Fakir Baykurt'u seviyorum ben. Ve yavaş yavaş tüm kitaplarını kitaplığıma ekliyorum:)))

Bu arada yeni dönemde Yılanların Öcü dizi olmuş. Geçenlerde denk geldim şöyle bir 5-10 dakika kadar baktım diziye. Daha yeni okumama karşın kitabı mı anımsamıyorum oldum...Romanla dizinin uzaktan yakından alakası yok. Romanda anlatılan evler yok dizide, hatta çelik çaydanlık gördüm!!! Bir de kadınların özellikle genç kızların makyajı...Kadınlar tarlada uğraşmaktan günlerce banyo yapmaya vakit bulamıyor değilki bu şekilde boyansınlar....Yazık etmişler böyle bir hikayeye bence...

Yorumlar