Tarlada ilk çalışma günü.....

 Dün tarlamızda ilk kez çalışmaya gittik. Kaç gündür havalar yağmurlu olduğundan heves etsek de gidememiştik. Bu arada evde oraya yapacaımız tuvaleti halletmiş olduk.

Tarlanın içinde yukarıdaki gibi bir ev var. Otlar fena büyümüştü dün onları temizledim. Parmaklarım kabarmış...Hamlamışız.
 Arabada inşaat malzemeleri taşıdığımızdan yer yoktu ama iki küçük şey diktik yine de. İlk çiçeğimiz ve ilk ağacımız:)))

İlk kare oradaki odanın içi. Strafor döşemişler duvarın çirkinliği kapansın diye ama boşluklarda fareler dolaşmış, yemiş...Ben ilk iş bunları söktüm. Şimdi Devrim duvarları tamir edip, sıva yapacak. Altta tuvalet yapım çalışmamız. Toprak sertmiş çok uğraştırdı, iyice gömülüyor ki sağlam olsun. Diğer fotoğrafta ikinci yer. Mutfak gibi düzenlemeyi planlıyorum ama onunda duvarları için yapılacak çookkkkk iş var.

Öyle bir keyif ki anlatamam. Hani evi aldıktan sonra da çok çalışmıştık ama orası bir barınaktı sonuçta, ihtiyaç. Ama böyle sakin sessiz bir en büyük hayallerimden biriydi. Dün soluk alıp dinlenirken (Ki o kadar çalıştık ki atmıyorum, parmaklarımız şişti hala bileğim kendine gelemedi) bakıp "burası bizim" demek inanılmaz bir duyguydu. Umarım böyle hayalleri olan herkes kavuşur.....

Malum biz (özellikle Devrim) her işi kendimiz yapacağız ya. Tuvalet başlı başına sorun zaten. Mutlaka olmalı. Toprak sertmiş kaz kaz büyümüyor kuyu.....Bir de ben odanın oturulabilir hale gelmesi için sıva istemiştim. Ona da usta tutmuyoruz tabiki.....O straforlar kolayca söküldü de altına yapılan alçı gibi şeyi kazmamız.....Of ki ne of...Bitmedi bile haftaya devam. Hesapladığmızdan az iş yapıp çok yorulduk. Ama değer:))))

Yorumlar