Kavgam


Ne zor okudum şu kitabı.....Araya 3 kitap soktum hatta...Adam yaptığı kıyımları haklı çıkartmak için dönüp dolaşıyor, ırkçılığını anlatıp duruyor. Hani zaten bilmediğimiz şey değil ırkçılığı ama bir döneme ciddi damgasını vurmuş Hitler'in kendi kaleminden çıkanları ne zamandır merak ediyordum, sıkılarak-zorlanarak bitirebildiğim bir kitap oldu.
Okuma şenliğinin de son kitabı....Şiimdi elde alınıp bekleyenlere devam....

Yorumlar

  1. okumak istediğim kitaplardan biride butdu .demek zor biir kitap iyice merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorluk değil aslında tam anlatmak istediğim sıkıldım. Hep aynı yerde gibi geldi...

      Sil
  2. bu kitap hakkında hep okunması sıkıcı deniliyor. Demek ki öyle. Ben de sahaftan almıştım ama sizin yorumlarınızı okuyunca en son okuma listeme alacağım bir kitap olduğunu düşünüyorum artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kitaplar hakkında iyidir-kötüdür demeyi sevmiyorum. Öyle ki çok insanın beğendiği bir kitap bana felaket gelebiliyor. O yüzden de kitap arkasını okuyup beni sarmışsa alırım elime. Demek istediğim sizi olumsuz etkilemek istemem.
      Hitler dönemine ait pek çok kitap okudum. Hep insan öyküleriydi bunlar.Bir de araştırma okumuştum onu da sevmiştim. Ama burada direk Hitler'in savunması gibi. Belki de yaptıklarını bilince adam itici geldi. Kim bilir....

      Sil
  3. okuması kolay , anlaması zor bir kitaptı bence , çünkü çabuk okudum fakat kitapta sözü geçen bahaneleri anlamadığımdan zorlandım.Ben bu kitabı okumak için çok düşündüm , çünkü hem içerik olarak çok zordur diye düşünüyordum hem de dili çok ağırdır diyordum , daha bilimsel terimler , daha felsefi düşünceler olacak sanmıştım , yanılmışım ...Tek sorunum anlamamak oldu ama kitabı değil yapılanları ...

    YanıtlaSil
  4. 5 - 6 yıl önce 100 sayfa kadar okuyup sıkılıp bırakmıştım. Hala da okunmayı bekliyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder