.:

24 Aralık 2013 Salı

El açma ıspanaklı börek




Devrim ve ben otları, sebze yemeklerini sevmemize karşın çocuklara zorla yediriyoruz maalesef. Hatta bir kısmını ağızlarına bile sokmuyorlar. Ispanak da zorla yenenlerden biri. Her hafta alırım ben ıspanağı, tabi ki ikisinin de yüzü düşer......Bu hafta hadi onlara güzellik olsun böreğini yapayım akşam yemeğine dedim. Dışarı çıkıp yufka almaya üşenin ce de hayatımın ikinci el açma böreğini yapmış oldum...

Malzemeler; 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı ılık su, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı yoğurt, kabartma tozu, tuz, un (unu ayarlı koymak lazım illa ki)
Malzemeler yumuşak olacak biçimde yoğrulup yarım saat dinlenmeye bırakılıyor. Benim iç harcım ıspanak ve beyaz peynirdi. Tarif buradan
Dedim ya daha ikinci hamur açma girişimim merdane kullanıyorum. Ama daha iyi bir sonuç için oklavayı öğrenmek sanırım. Onu da üçüncüye niyetliyim bakalım....İstanbul'da otururken anneler gelince kullansın diye açma tahtası ve oklava almıştım hatta. Ne düşünceliyim dimi...