.:

24 Eylül 2013 Salı

Mercimekli börek



Hep kötülenmesinden mi bilmem (hani kara şimşek derlerdi) yeşil mercimekle sık haşır neşir olmam yenilere dayanır benim. Zaten et sever biri değilim bunları da yemezsem iyice proteinsiz kalacağım...Son iki yıldır mutfağımızdan eksik olmuyor. Çocuklar yemeğini çok seviyorlar. Böreğe de oldukça yakışıyor bence. Hatta mercimeği haşlayıp çeşitli otlarla, kırmızı biberle renklendirince salatası da fena olmuyor hani...

Böreğimize gelirsek. Malzemeler kolay....
6 tane yufka, haşlanmış mercimek biraz göz kararı oldu, 2 kuru soğan, evde tazesi kalmadığı için kurutulmuş maydanoz, tuz, karabiber...Aslında buna acı çok yakışırdı ya neyse.....
Yufka harcı için, yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve 1 kabartma tozu....

Yufkanın birini mutfak tezgahına serip malzemelerini karıştırdığımız harçtan her tarafına yayıyoruz. Üzerine ikinci yufkayı serip üçgen kesiyoruz. Sigara böreği yapar harcı ekleyip sarıyoruz. Diğer yufkaları da aynen sardıktan sonra üzerine yumurta sarısı, susam ya da çörek otu da serptik mi işlem tamam....