Deniz kabuklarından duvar süsü....





Denizi bu kadar sevince deniz kabukları toplamadan olmuyor. Evde nereye elimi atsam kabuk çıkıyor. İnanın ki gerçek. Bir kova dolusu küçük karışık taşlar var.  En az bir kovayı dolduracak kadar da kabuklar...Bir de Devrim'in çıkarttığı kestaneler...Bu yıl Didim'de toplamadım hatta. Bir şey yapmıyorum hep bekliyorlar diye...Şimdilerde favorim boyanabilecek taşlar:)))

Dur bir şunlara bakayım deyip geçen gün yukarıdakini yaptım. Bir dal parçasını aralıklı olarak matkapla deldim. Bu işin en kolay kısmıymış. Çünkü deniz kabuğu matkapla delinmiyormuş...Bende oldukça kalın kabuklar var. Yok delinmedi matkapla, kolum koptu resmen....Sonra doğru yolu buldum sivri uçlu bir makas darbesiyle işi hallettim:))) Kırnap ipi ile aralara düğüm atarak 7 sıra çeşitli kabuklar dizdim. Bulduğum delikli taşları da ekledim....Balkonda duruyor şimdilik....

Yorumlar

  1. Ellerine sağlık çok güzel olmuş. Ben ince uçlu yıldız tornavida ile delmiştim deniz kabuklarını:)

    YanıtlaSil
  2. Bir dönem bende çok toplardım şimdi çalı çırpı topluyorum:))
    Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık kabukları çok severim benimde böyle rüzgarlık yapmıştım balkonda duruyor Badem karıştırmış ipleri:))

    YanıtlaSil
  4. Ben de bu tip aksesuarları çok severim ama yapmayı hiç denemedim. Hazır asılı var bahçede bir tane.. Ellerine sağlık Saadetçim..

    YanıtlaSil
  5. kıl matkap bu yüzden istiyorum.kıl matkabın deldiğini söylemişti eşim.duvar süsü harika olmuş valla.deniz kenarındaki yerlerde benzerleri olurdu ve hep özenirdim almak yada yapmak için.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder