odun ateşinde kırmızı biber olayı....


Köz kırmızı biberle yapılan turşulardan yaptım bu kez. Daha önce de yapmıştım ama ocakta közlemiştim biberleri. Bu kez direk közde hem de semaverde közledim biberlerimi...

Devrim pazarda alışveriş yaparken "kırmızı biber turşusu mu yapsak" oldu. Mesaj alındı tabiki. 2 kilo aldık. Dün bahçede sevamaver yakarken içinde közledim biberleri. Kabuklarını soydum, yıkadım. İri dilimlere ayırdıktan sonra kavanoza yerleşirdim...

2 baş sarımsak kullandım bu kadar bibere ben. Tüm sarımsakları ayıklayıp bir biber bir sarımsak olarak yerleştirdim kavanoza. İçine 1 su bardağı sirke, yarım su bardağı kadar da zeytin yağı ve yarım su bardağı su ekledim. Tuz tabiki...

Aslında daha önce yaptığımda maydanozda eklemiştim ama bu kez almayı  unutmuşum turşum için.

Yorumlar

  1. afiyetler olsun canım tam köz biber turşusu olmuş.lezzeti çok güzeldir eminim.bizimkiler gözümden düştü şimdi.sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim mihrimah:)))Tadı nasıl olacak bilemiyorum yaparken şöyle tırtıklamak aklıma bile gelmemiş (ki çiğ bile severim bu biberi) ama elimde hala köz kokusu var.....

    YanıtlaSil
  3. kokusu geldiii mis gibi..ve blogun şekli şemali değişmiş ki bence en doğru kararı vermişsin. böyle süper olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))))))Blog birden fazla karmaşık geldi gözüme. Böyle sade sade daha içim açıldı sanki. Teşekkür ederim:)))

      Sil
    2. çok karışıktı gerçekten. ben diyecektim de ukalalık yapmak istememiştim.. beyaz hep güzeldir..devamke:)

      Sil
    3. yok yok sen hep eleştir ukalalık olmaz. Sevmezsev verilen fikri en fazla uygulamam:))

      Sil
  4. Çok güzel görünüyor, kırmızı biberi her türlü severim, ellerine sağlık. Ben kış hazırlığı yapamadım malesef, neyse ki annem tarhana yapmış, kayınvalidem yaprak tuzlamış, ben de biraz barbunya koydum buzluğa o kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarhana olayını ben bir kez denedim pek çor geldi....Annem sağolsun o açığımı kapatıyor. Bu yıl ben epey yaptım; salça, şişe domatesi, patlıcan kurutması, dondurucuya konacaklar, reçeller falan tamamladım. Ama senin taşınma, bir daha taşınma olunca aksamıştır illaki. Kolay değil memleket değiştirmek.

      Sil
  5. Afiyetle yiyin:) Ben de çok severim:)

    YanıtlaSil
  6. Mis gibi turşu afiyetle yiyin,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder