sütlaç....



Bu sıralar çok yeme-içme olaylarına girdim kabul ediyorum. Ama Devrim babanın yaptığı sütlacı paylaşmasam olmazdı sanırım...

Devrim ve Deniz'in favori tatlısıdır sütlaç. Yoğurt yapmak için her süt alınışında yapılır. Geçtiğimiz hafta sonu da annemler, yeğenlerim geldiğinde tesadüf yapılmıştı. Çocuklar gerisini istediler. Çok beğenilince (ki deymeyin Devrim'in keyfine) doğum günü için yine yaptı.

Tam ölçü vermek mümkün olmayacak ama tahmini vereyim. Devrim pirinci kesinlikle su ile haşlamaz. Yaklaşık 2 bardak sütle önce bir su bardağı kadar pirinci haşlar. Eskiden pirinci daha çok koyardı azalttı gelen talepler üzerine. Pirinçler iyice haşlandıktan sonra yeter miktarda süt ekliyor. Daha sonra soğuk sütle seyrelttiği 2 kaşık kadar pirinç ununu da karıştırarak ekliyor. Şekerini. Kıvamı gelince de kaselere bölüyor tatlısını. Süt oranını bilemiyorum ama en az 2 litre vardır.

Bundan sonraki aşama da önemli. Deniz hala yanına gelmemişse çağrılıyor. Bir güzel tencere sıyrılıyor....(olmazsa olmaz aşama) Bu arada neden bu yazıda hiç Ada yok. Sevmez sütlacı kendileri. Bende hiç aramam. Kalori hakkımı daha çok sevdiklerime ayırırım açıkcası.

Masada tamamen bitenlerden biri oldu....

(başka bir tencere sıyırma vakası ama konuya en uygunu buydu)

Yorumlar

  1. çok güzel görünüyor ellerine sağlık:))
    http://znurundunyasi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık enişte'mizin.. maşaallah da diyelim nazar değmesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün seviyor sütlaç yapmayı. Bir yandan yoğurdunu mayalar bir yandan bunla uğraşır....

      Sil
  3. Sütlacı bende çok severim, fotoğraflardada harika görünüyor. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder