hastaneler...

Geçtiğimiz haftalarda Devrim demirine baktıracaktı hadi ben de gideyim dedim sağlık ocağına. Öylesine. Onunki çok iyi benimki oldukça düşük çıktı.  Severiz hekimimizi "akdeniz anemisi olabilir ileri tetkik yaptır" dedi. 1 ay salladıktan sonra Buca'daki devlet hastanesine gittim. Biraz daha düşmüş değerlerim. Ama "AA yok demir kullan" dedi doktor.

Ben olayı kapatacaktım aslında ama Devrim DEÜ'den bir genel cerraha söylemiş. (benim hemoroit sorunum da var da) Nedenine baktıralım dedi ona gittim geçen hafta. O da bakılmalı dedi dahiliyeye yönlendirdi beni.
Orada konuştuğumuz prof. "nedeni anlaşılmadan demir kullanmamım hatalı olduğunu" söyleyip bir hafta sonra gel tetkikleri yapalım dedi. Elimde ik ayrı yerden kah tahlilleri dolanıyorum yani. Bugün sabahtan gittim bu kez aynı bölümün uzman hekimi "senin demir eksikliğin beslenme kaynaklı 6 ay kullan sonra bakalım" dedi.

Be mubarekler bunu neden geçen hafta söylemediniz.  Ben 5 dakka için ta Buca'dan Narlıdere'ye gittim. Günümün yarıdan çoğu öldü. Elimde tahliller pekala bu lafı bir hafta önce de söyleyebilirlerdi. İşin diğer bir abukluğu biri neden demir kullandın diyor, biri kullan gel sonra bakalım....

Deniyorki bir de sağlık ihmale gelmez. Bu sistemde gelir arkadaşlar.....


 Bu arada TRT Okul Anne Çocuk programından bir bayan iletişime geçti benle. Atölye köşesine konuk olarak...Malesef program İstanbul'da...

Yorumlar

  1. Hastaneler berbat artık canım dokuz eylül hele dökülüyor sistem mistem kalmamış, insan hakları hasta hakları falan kimin umurunda. Sana çok geçmiş olsun.kayınvalidem bu kış ameliyat oldu çarpıntı yüzünden anjiyo yaptılar randevulu olduğu halde sabahın köründe hastaneye geldik aç geleceksin dendi kadın yüksek tansiyon hastası, çarpıntı sorunu var ne zaman ameliyata aldılar biliyor musun akşam 19 da. Sabahtan beri aç kadın. Soruyoruz noldu neden almadınız hastayı diye doktorlar toplantıdaymış, kardeşim toplantı daha önceden bilinmiyor muydu biliniyordu e peki bu hastaları neden bekletiyorsunuz ses yok, eskiden böyle değildi bu hastane.

    YanıtlaSil
  2. benimki ciddi birşey değil Fadiş. Ama işte doktorların kafalarına göre iş yapması, vurdumduymazlığı..Hepsi bid değil tabiki. Ama basit şeylerde bile süründürüyorlar böyle. Bunu paylaşmak istedim sadece.

    YanıtlaSil
  3. Allah düşürmesin diyorum hastanelere.artık ne sisteme nede doktorlara güvenim tam değil.kimi ıcığını çıkaracak kadar inceleyip hastalık hastası yapıyor kimide salla pati yapıyor.ihmal ve yanlış teşhis ve yanlış tedaviden canım çok yandı.Allah eksikliğini göstermesin ama düşürmesin de.bu arada biz Türkler çok severiz malum ben kullandım sende demeyi ki bunun yanlışları konusunda doktorlarda çok uyarıyor.yinede paylaşmak isterim.çünkü ben ve yakınlarım denedik ve faydasını gördük.doğum sonrası hemoreid olunca tedavi gördüm geçti,3 yıl sonra tekrarladı ve memleketteydim.kabus gibiydi.annemin arkadaşı bir ablam (bitkilerle vs çok uğraşır) hemen 8 gün boyunca sabah akşam sarımsak soyup yutmadan önce iğne yada bıçak ucuyla delikler açıp yutacaksın dedi.uyguladım.6 güne varmadan iyileştim ve bir daha da hiç sorun yaşamadım.kime tavsiye ettiysem memnun kaldı.peptik ülserim olmasına rağmen sarımsak doğranmadan tüm yutulduğundan mideme de dokunmadı.nacizane paylaşmak istedim sevgiler ve geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saol alanay. Bizim ailede de vardır bu vatandaş. Annem de ilgilenir bitkilerle. Yıllardır çekmeme karşın ilk kez ciddi sorunlar yaşadım. Annem burçak unu içine sarı halile ve kara halile karıştırdı verdi. 1 haftada kurtuldum.
      gittiğim doktor bile devam et dedi. hala kullanıyorum bu karışımı...

      Sil
  4. canım geçmiş olsun ,eskiden daha güvenli yaşam için uğraşılırdı şimdiler herkesi güvensizliğe sürüklediler iyice:((

    YanıtlaSil
  5. Biliyorum hayatım da dolmuşum bu konuda biraz bizzat bekleyince gördüm durumu paylaşayım dedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın. ciddi hastalık için gidenlerin işi daha zor. bu abukluklarla mı uğraşacaksın. hastanla mı ilgileneceksin...

      Sil
  6. allah hastaneler düşürmesin, özellikle ülkemizde herkes için en iyi dilek budur bence, geçmiş olsun

    YanıtlaSil

Yorum Gönder