10 marifet'in yarışması


10 marifetin yeni yıl yarışmasını çoğunuz duymuşsunuzdur sanırım. Bugünlerde kaynıyor orası gene. Ben marifetin eskilerindenim. 2008 yılında kaydoldum ama daha da eskiden takipçisiyim. Derli toplu güzel işlerin paylaşıldığı keyifli bi yer bence. Ama bazen öyle gruplaşmalar öyle saçmalıklar oluyor ki insanın aklı almıyor.

Sanırım en son sonbahar yarışmasıydı. Hakeden işler, oy isteyenler, tek tek atılan mesajlan, kanka ilişkileri devreye girmiş pek çok güzel işe imza atan arkadaşımız siteyi terk etmişti. Ben takip etmeyi sevdiğim için devam ettim. Güzel paylaşımlar oluyor bazen. Öyle yorum alayım, tutulayım gibi bir derdim olmadığından işlerimi de paylaşıyorum hala. Ama eski hali daha güzeldi....
Son zamanlarda takipçileri yeni yeni isimler. Yine bir yarışma oldu. konu yılbaşı. Hadi heyecan olsun dedim katıldım ben de. Tatlı tatlı gidiyordu başta. Hatta işlere o kadar az oy geliyordu ki...

Sonra nolduysa bir iki arkadaşımız işi rayından çıkardı. 30-31 aralık tarihinde siteye üyeler patır patır oy vermeye başladı bazılarına. Hatta birinin yarıştığı işi etsyden çaldığı ortaya çıktı. Yani taş çatlasın 200 liralık hobi malzemesi için....İşin tatlı heyecanı, keyfi kaçtı yine. Anlamsız geliyor.

Yorumlar

  1. canım sıkıldı benimde,araştırılıp ortaya çıkmasa hakkı olmayan birincilik yaşayacaktı arkadaş,kazanmakta değil sorun,dürüst olunması ,,bakalım nasıl halledecekler bu sorunu...aslında araştırılıp incelenmeden yarışmaya konulması da ayrı bi sorun ya neyse sonuçlanmadan ortaya çıktı neyseki...Eski düzene girer canım üzülme :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Hobihuzur bu çalıntı olayı ortaya çıkmasa da kazanabileceğini sanmıyorum. Arkadaşın 15 kadar geçersiz oyu varmış sanırım.
    Ama insanların üç beş kuruşa tamah edip bir güzelliğin içine etmesine kızdım ben. Ne kadar yarışmaya katılsam da benimkileri dövecek! çok iş var orada. Ama işte işin heyacını ölüyor...
    Ne kadar o arkadaşın işi çıkartılsa da bir "acaba" olur kafalarda. Başka işlerde de geçersiz oylar var

    YanıtlaSil
  3. canım benim valla bende yazmıştım birilerine orda adil ve masum bir oylama yapmayı başaramadıkları için katılmıyorum bende.. halbuki oy işini daha farklı yapsalar bunlar olmaz..
    çok can sıkıcı tahmin ettiğim gibi gene abuk bişiler oldu...

    YanıtlaSil
  4. Nilgün ne bileyim geçmişten ders almak diye bir şey vardır ya....Pek saf gördüm zaten kendimi bu konuda. Önce hiç anlamadım dönen dolapları. Söz konusu arkadaşın sürekli ricalarla oy istemesi rahatsız etse de bu kadarına "pes" diyorum artık.

    YanıtlaSil
  5. Ben şimdi öğrendim. Yazık!Böyle bir şey için bu ortamı kullanmak!!!

    YanıtlaSil
  6. bende bu sonbahar yarışmasından sonra pek uğramaz oldum bir yıla yakında paylaşım yapmıyorum herhalde

    YanıtlaSil
  7. BEN TAKİP ETMEYİ ÇOKTAN BIRAKTIM ARADA BİR GİRİP ŞÖYLE BİR ÜSTÜNKÖRÜ BAKIP ÇIKIYORUM BOŞ VER DERT ETME BU GRUPLAŞMA BUTÜR OLAYLAR HAYATIMIZIN HER ALANINDA VAR ASLINDA.

    YanıtlaSil
  8. Oraya da yazdım, midem bulanıyor böyle insanlardan, dilenci ruhlardan. Ben de üye olmadan çok önceleri izleyen sonradan üye olup katılanlardanım. Site yönetiminin bazı arkdaşlara yaptığı haksızlıktan sonra çektim kendimi. Arada yaptıklarımı paylaşıyorum o kadar. O zaman bloğum yoktu, şimdi hem kendi bloğum var hem de 10 marifetten arkadaşlarımızla kurduğumuz Nedesembeğenirsin var. Eski tadı yok dediğin gibi. Bir de kendilerini çok akıllı sanıp yüzsüz yüzsüz dolaşmıyorlar mı, fitil oluyorum, 3 gün sabrettim, en sonunda dayanamadım bu ikiyüzlülüğe.

    YanıtlaSil
  9. bahar006 sen çok kızmışsın belli. Aslında kızılmayacak gibi de değil ya....


    Her telden bazen güzel işler oluyor diye ben takip ediyorum açıkcası. Yeni bloglar öğrenebiliyorum....

    YanıtlaSil
  10. Canım benim, belli ki canın sıkılmış, 10marifet benimde severek takip ettiğim bir site ve takipte edeceğim. Burada bizlerin üzüldüğü kadar shane gibi yöneticilerde en az, hatta bizden fazla üzülüyor.İyi niyetle bir yarışma bir etkinlik yapılıyor çılkı çıkarılıyor sonunda herkes rahatsız oluyor. Bu yüzden bir çok kişi siteden uzaklaştı oysa ne kadar güzel paylaşımları vardı. Bu defa zamanımın çok kısıtlı olması nedeniyle yeterince takip edemedim sadece beğendiğim ama gerçekten beğendiğim işleri oyladım. Öte yandan siteye üye olup hiçbir paylaşımda bulunmayan yorum yazmayan siteye uğramayan kişiler böyle zamanlarda arkadaşlarını oylamaya davet edip lehine bir oylama oluşturuyor. Haa ne kadar etik dersen hiç etik değil. Amam yönetim ne yapsın yine burnundan gelmiştir mutlaka en iyisi hiç yapmasın dediğin gibi manevi hazzını bile aşağıya çekiyor bu durumlar insanın. Tek bir proje için bir tek oy veya üyelerden oluşan seçici bir kurul belki daha mantıklı veya da nasıl tespit edilecek bilmiyorum ama bu kişileri yarışma dışı bırakmak da bir çözüm. Neyse sıkma canını can, gidip bakayım bakim neler olmuş:)

    YanıtlaSil
  11. Yok Şule o kadar canım sıkılmadı. Az çok tanıyoruz birbirimizi artık. Kazanmak illa ki keyifli bir duygu ama ben hiç hırslı değilimdir. Hatta ilk zamanlar ilk ondaydım ona bile şaşırmıştım. Ama seviyorum ben böyle etkinliklere katılmayı kim naparsa yapsın.

    Bu kez bu denli ayağa almaları "pes"dedirtti takip etmeyen arkadaşlarla paylaşayım dedim.

    O arkadaş çekilmiş yarışmadan üyeliğini de silmiş...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder