Komik bir Karaburun gezisi

 Çocuklar kendilerine eğlence buldular...

 Kuyucak plajı..

Tarihi bir şehir varmış sanki tepede....

 Alabildiğine çorak araziler...

 Ada'nın çektiklerinden biri....

Durup dinlendiğimiz taşlı koy....

Karaburun'da cumadan başlayıp haftasınu da devam eden Bilim Konferansı'nda Devrim'inde bir sunumu vardı. Gitsek mi gitmesek mi derken biz de takıldık O'na. Çok isteyip de bunca yıldır hiç görmediğim bir yer Karaburun. Devrim'in sunumu sabahtandı. Planımız bizi deniz kıyısına bırakacak sunumunu yapıp gelecek şeklindeydi. Ama oraya vardığımızda planlar tutmadı. Merkez epey tepelerde, yakındaki iskelede ağaçlık namına bir şey yok tamamen kafeler-lokantalar. Güneşte durulmaz orada. Yer arama vaktimizde yok "sen bizi merkeze bırak biz buluruz birşeyler"dedim.
Şöyle çocuk parkı olan bir yerde oturur vakit geçiririz diye içimden geçiriyordum ki "yokmuş" bir tane bile çocuk parkı yokmuş. Merkezde yine kafeler sıralanmış. Çocukların karnını doyurdum, bir market gezisi yaptık ki ıvır zıvır biraz vakitlerini aldı. Ortasında havuz olan bir park vardı çocuklar orda bir güzel vakit geçirdiler ama ben patladım resmen.
Yarım adayı dolaşalım güzel koylarda "ki nette hep güzel koylardan bahsediliyor" denize girelim dedik. Yanımızda yiyecek-içeceğimiz de var. Önce Kuyucak plajına denk geldik. Taşlı ama inanılmaz berrak bir suyu var. Yüzdük çıktık. Ama ondan sonrası tam bir komedi. Git git tepelere çıkıyorsun, doğa inanılmaz çorak. Sanki başka bir coğrafya. Deniz'deki tepki "biz hiç Urla'ya varamayacağız bu gidişle"...
Öylesi sıkıcı ve çorakki arazi arada köylere denk geldik çoğu evler yıkılmış....
Çıktık artık Karaburun'dan dedik. Deniz "burası Karaburun familyasından"
Yeşilliklere gelene kadar inanmadı.

Kıyılara inmeye başladığımızda ikinci şoku yaşadık. Koylar inanılmaz güzel gözüküyor ama hep balık çiftlikleri tararafından işgal edilmiş. Arabalı vapurlarla kamyonlar yanaşıyor, gemiler var kıyılarda.
Resmen denize girecek yer bulamadık. Yorulup dinlenelim artık dedik taşlı bir koyda mola verdik. Devrim "burada denize girilmez ama"
Ada" biz denize mi girecektik?"
Biz gülerek eğlenerek oturduk oraya, mini bir piknik yaptık. Bizi denize kavuşturamayan babamızla bol bol uğraştık:)))

Bu arada Urla'dan sonra Karaburun 55 km. Ama arkadan dolaşınca 100km'yi buldu. Yol virajlı da olunca yorucu oluyor.

Yorumlar

  1. Karaburun aslında kimine göre güzel bir yer .Yolu virajlı git git bitmez gelmedik mi daha dedirtir.En sonunda da burası mıymış...:( Bu kadar mı? bu mu? şeklinde hayretler şaşkınlıklar yaşatır.Sen çok da güzel anlatmışsın..Birtürlü sevemedim bende orayı...

    YanıtlaSil
  2. haa bu arada iyiki çocuklar koylarda girmemişler denize.Çok fazla kestane vardır oralarda...

    YanıtlaSil
  3. Güzelim Karaburundan görebildiğiniz buysa gerçekten yazık...
    Gamze..Karaburundan...

    YanıtlaSil
  4. :=) çokk haklısın
    viaj- yol vs..
    bu sefer bende gitmedim
    , deniz yolunu da istemedim,
    çünkü ...
    çünküsü yakında ? :=)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. asosh ben de çok fazla beklentiyle gittim belki. Gidişte yol yormadı bizi açıkcası. Korkulacak kadar değilmiş dedik. Ama denize girme anlamında hayal kırıklığı oldu...

    Genelde maska ile girdiğimiz için kestane sorun olmuyor. Ada zaten derine gider. Deniz de kollukları takıp bizimle birlikte oluyor. O konuya dikkat ediyoruz...

    YanıtlaSil
  6. Gamze daha güzel yerleri vardır eminim. Biz bulamadık muhakkak. Ama merkezde sordum, eşim gittiği konferansta sormuş bir yer tarif etmediler. Bilmeyince de arabayla dolaşmak- aranmak zor oluyor açıkcası.

    YanıtlaSil
  7. birdutmasalı deniz yolu da Foça'danmış sanırım. merak ettim çünküsünü....

    YanıtlaSil
  8. Artık neredeyse kıyılarda özel kuruluşlardan denize girecek yer bulamayacağız.

    YanıtlaSil
  9. Kesinlikle haklısın Dilek.

    YanıtlaSil
  10. valla Gamzecim yazık demişsin ama bence orada yaşayan insanlara yazık ki etraflarını güzelleştirecekleri yere berbat bir hale sokmuşlar.Denizde girilecek koy kalmamış balık çiftlikleri vs...Sorduğunuz soruya bile cevap vermeye üşenen köy halkı...Gelenleri nasıl kazıklasak diye bekleyen aç restoran sahipleri...Daha da anlatayım mı yazıklığını...Sen üzerine alınma ama gerçekler insanı üzer.

    YanıtlaSil
  11. asosh sen epey hakimsin Karaburun'a anladığım kadarıyla. Bizim görüp-yaşadıklarımızı bir bir saymışsın:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder