Kara dutlu parfe

 Havalar ısındı ya bizde parfe mevsimi açıldı. Çocuklar da seviyor biz de. Urla'da ağaçtaki kara dutları görünce parfe yapmak geldi içimden. Topladık hemen evde yaptım o akşam.
Parfe tarifini yıllar önce Oktay Usta'nın programından almıştım ben. 1 krem şantiyi sütle çırpıyorum. İçine 10 tane burçak bisküvi kırıyorum. Ayrı bir tencerede (2 su bardağı süt, 2 kaşık un ve 2 kaşık kadar şeker) karışımıyla muhallebi hazırlıyorum. Muhalleyibiyi karıştıra karıştıra soğuttuktan sonra krem şanti ile birleştirip kalıba döküyorum.
Sıcak günlerde keyifli bir tatlı. Kuru ya da yaş meyvelerle yapılabilir.

Yorumlar

  1. Sonra buzdolabında mı yoksa buzlukta mı donduruyorsun?

    YanıtlaSil
  2. Buzlukta. Yemek için çıkarttığında çok sert oluyor ama. Birazcık bekleyip dilimlemek gerekli....

    YanıtlaSil
  3. pratik ve yaza uygun bir lezzet ellerine sağlık canım
    sevgilerimle....

    YanıtlaSil

Yorum Gönder