ay çöreği denemesi



Bu sıralar haftada bir kerede olsa çocuklara evde atıştırmalıklar yapmaya çalışıyorum. (aslında nedendir bilmem zor geliyor hamurişi. Devrim'de kilo sorunundan yapma diyor) Bizim pek yemememiz gerekse de çocuklar birşeyler istiyorlar ben de satın değil ev yapımı olsun diye yapıp dolaba atıyorum.
Geçen hafta yine niyetlenince Deniz "ay çöreği yap anne" diye tutturdu. Çizgi filmde duymuş ki ben hiç yapmamıştım bugüne kadar. Neyse denedik hatta Deniz'le birlikte yaptık. Tarifi buradan. Ama ben cevizi çok az koydum çünkü benimkiler sevmiyorlar. Üzüm de kara kuru üzümdü. Deniz "çok lezzetliymiş anne" diye diye hem hamurdan tırtıkları hem içten epey bir yedi.
Alttakide mayalı poğoça hamurdan börekimsi bir şey. Hamuru açmaya çalışarak içine ıspanaklı harç koydum ve sardım. Acayip kabardı güzel oldu. 

Yorumlar

  1. Elinize sağlık 2 side çok güzel görünüyor ve de iştah açıcı.Hep merak etmişimdir kek içi gibi bir şeyde vardır ay çöreklerinin içinde .Şimdi tarifi incelemeye gidiyorum.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim Esen. Benim de bilğiğim iç malzemesinde kek var. Benim elimde gün kek yoktu (hoş pek hazır kek almayız biz) o yüzden bu keksiz tarifi denedim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder