pekmezli kek

Geçen hafta kzkardeşim süpriz yapıp gelince yapmıştım bu keki. Doğaçlama oldu tamamen. İçinde hiç şeker yok, tamamen pekmezle tatlandı. Kolestrol yüzünden hayatı diyet olan annm tarafından da tadı onaylandı. (annem kilo olarak oldukça iyi olmasına karşın bir türlü kolestrol aşağı çekilemiyor. İlaç kullanmamak için de sürekli diyet yapıyor)

Kekin malzemesi bildik aslında; bir sb süt, 1sb pekmez, yarım sb sıvı yağ, kabatma tozu (vanilya özellikle koymadım), 3 yumurta, aldığı kadar un. Ceviz yoktu o gün evde fındıkla süsledim. Aslında içine ceviz konsa bence çok yakışır bu keke. 

Yorumlar

  1. çok da güzel görünüyor.. ellerine sağlık arkadaşım.. hem de şekersiz.. harika

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim. tam sağlıklı denemese de fena bir seçenek olmadı

    YanıtlaSil
  3. Afiyet olsun en güzelini yapmışsınız :)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık bende bir blogdan yaptım pekmezli tahinli yayınlarım bir ara harika oluyor .

    (canım annenin kolestrolü için akşamdan iki ceviz içini bir çay bardağı suya ıslatıp sabahleyin aç karnına suyu içip cevizleri yemesini tavsiye edeceğim şu an eşimde bende sabahları içiyoruz 2 ay sonraki tahlillerde alacağız sonucu eltim çok iyi sonuç aldı bende daha önce yapmıştım Dr. da sormuştum zararı yok faydası var uygulayabilirsin demişti. Benim kolestrol hareketsizlikten havalar düzelince başlayacağım yürüyüşlere:)))

    YanıtlaSil
  5. Yeşim saol,

    Hatice cevizi de uyguluyor. Yürüyüş konusunda haklısın hekimler tavsiye ediyorlar. Annem onu ihmal etmişti. İki dizinden de menisküs ameliyatı olduğu için zorlanıyordu. Bu ay yavaş yavaş başladı yine. İlaç kullanmamak için uğraşıyor. Bence onun için en iyisi yüzme ama havuz fikrini benimsemedi şimdilik

    YanıtlaSil
  6. Tahinli kek de eminim çok lezzetli olmuştur. Ben bayılırım tahine ama kaçıyorum. 7 kiloma veda ettim şimdilik. Hem onları almamak hem de kilo vermeye devam etmek için çok dikkatli olmam gerek.

    YanıtlaSil
  7. Bu tarif tam bana göre, şekersiz. Boğazına engel olamayan anneler için ideal, ben aynı tarifi kepekli un ile yapacağım, ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  8. evet öyle de olabilir aslında. Ben keki genelde çocuklara yaptığımdan unu normal kullanıyorum. Çok kek sever biri değilimdir.

    YanıtlaSil
  9. uzun zamandan beri aklımdaydı,pekmezli bir sey yapayım ama ne diyordum:)kek super fikir:)şeker yerine pekmez dimi sadece başka bir fark goremedim.elinize sağlık.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  10. evet şeker yerine pekmez ekledim keke. Doğal tatlandırıcı olsn istedim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder