.:

9 Aralık 2010 Perşembe

sağlık beslenmek üzerine bir sohbet


Dün Ada'ya akşam yemekte ne olduğunu anlatıyordum. Taze fasülye ve kereviz var deyince aramızda şöyle bir sohbet geçti;
- Anne sen neden hep sebze yiyorsun
-Sağlıklı olmak için
- Ama sen zaten hep sağlıklı yemek yiyorsun,
- Ama hem kilo vermek istiyorum hem de yaşlandığımda sağlıklı olmak istiyorum,
- Yani sen daha çok mu yaşamak istiyorsun?
- Hayır yaşlı bir insan olduğumda her tarafımın ağrımamasını, daha az doktora gitmeyi istiyorum.
- Bence sen abartıyorsun, hep sebze yenmez,
- Ama sebze sağlıklıdır...
- Sen abartıyorsun anne...

Bayramdan sonra Meltem hanımın önerdiği beslenme düzenine geçtik eşimle birlikte. Arada küçük değişiklikler yapsak da listelere sadık kalıyoruz. Haliyle iki haftadır eve pilav-makarna sadece çocuklara yapılıyor.  Tatlı falan zaten yok. Çocuk ikimizin önünde de salata, sebze yemeği, brokoli,kereviz görüyor. Sonuçta tepkisi yukarıdaki gibi oldu.

Bu arada yukarıdaki kereviz portakallı bence çok çok hoş oldu. Hatta misafirimiz (Uşak'tan geldi ) vardı sevmezmiş pek kerevizi ondan tam not aldı. Onların oradaki zeytinyağlı yemekler yapan bir lokantadan daha iyi olmuş dedi. Nasıl yaptığıma gelince;
Kerevizleri halka halka dilimleyip unlu suda beklettim diğer malzemeler hazır olana kadar. Önce soğanı doğrayıp zeytinyağında azıcık çevirdim, havucu ekleyip onu da biraz kavurdum. Suyunu süzüp tenzereye  dizdiğim kerevizlerin üzerine bu karışımı yaydım. Küçük doğradığım patatesleri de ekledim. Bir limon ve bir portakalın suyu, azıcık normal su ,tuz, şeker....bu kadar.