fırın karnıyarık



Karnıyarığı sevmeyen var mıdır bilmiyorum. Ama bence patlıcanın en güzel hali bu. Hep tencerede yapırdım ilk kez fırında denedim. Bence böyle daha iyiydi ama Devrim tencereyi tercih ettiğini söyledi.
Karnıyarık için  malum patlıcanlar bol yağda kızartılır. Ama ben yıllardır bu usulü kullanmıyorum. Patlıcanın sevmediğim tek pişirmesi yağda kızartılmış olanıdır. Bir kaşık yağda teflon tavada kısık ateşte pişiriyorum patlıcanları. Sonra klasik harcını hazırlayıp salçalı suda tava tencerede, ocakta pişiriyorum.
Bir keresinde patlıcanları közleyerek denemiştim. Değişik bir tadı olmuştu ama açıkcası her seferinde onu yapmaya üşenirim.

Yorumlar

  1. Annem tencereci ben fırıncı:))

    Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Ben severim ama bende fırında yaparım.Hiç tencerede yapmamıştım birde öyle deniyim.Ellerine kollarına sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Aylin saol :))

    karabidikim tava tencere de yapıyorum genelde. Tek yemek için fırın çalıştırmak gereksiz gibi geliyor.

    YanıtlaSil
  4. Mmmmmmmm karnıyarık olur da sevilmez mi ya? Hele de pilav ve cacık eşliğinde ise mükemmel olur.. Harika görünüyor, bol kıymalı :))

    YanıtlaSil
  5. canım ellerine sağlık tencere derken kızartma usulüylemi onu anlamadım.

    bende çok severek yapıyorum önce kızartıp içlerini doldurup sonra fırınlıyorum genelde çok lezzetli oluyor. hiç kızartmadan fırında deneme yapacağım bugülede nasıl olacak merak ediyorum:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ya evde yalnız olunca canım yemek yapmak istemiyor ama bunları görünce de yutkunuyorum.

    YanıtlaSil
  7. Çok severim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Dilekce kesinlikle mükemmel bir menü,

    Hatice ben bol yağda kızartmıyorum aslında. Bir kaşık falan yağ içinde kısık ateşte pişiriyorum ilk olarak patlıcanları. Sevmiyorum yağı. Sonrada klasik harcını hazırlayıp tava tencerede ocakta pişiriyorum.
    Yemek bloğu olan arkadaşlarımız çok güzel tarif veriyorlar ama ben hep göz kararı yaptığım için tarif vermeyi de beceremiyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder