.:

30 Ekim 2010 Cumartesi

fırın karnıyarık



Karnıyarığı sevmeyen var mıdır bilmiyorum. Ama bence patlıcanın en güzel hali bu. Hep tencerede yapırdım ilk kez fırında denedim. Bence böyle daha iyiydi ama Devrim tencereyi tercih ettiğini söyledi.
Karnıyarık için  malum patlıcanlar bol yağda kızartılır. Ama ben yıllardır bu usulü kullanmıyorum. Patlıcanın sevmediğim tek pişirmesi yağda kızartılmış olanıdır. Bir kaşık yağda teflon tavada kısık ateşte pişiriyorum patlıcanları. Sonra klasik harcını hazırlayıp salçalı suda tava tencerede, ocakta pişiriyorum.
Bir keresinde patlıcanları közleyerek denemiştim. Değişik bir tadı olmuştu ama açıkcası her seferinde onu yapmaya üşenirim.