gri su ve bizim kullanımımız


Bu Devrim'in bahçede yaptığı damla sulama tesisatı. Hattan gelen su çeşmeli bir bidona doluyor. Ordan da hortumla bitkilere dağılıyor


iş yerinde bir bandağa diktiği çam filizlenmiş


Önce gri su nedir tanımını yazayım;;;
"Gri su, banyolar, duşlar, çamaşır makineleri ve lavabolarca oluşturulan atık su olarak tanımlanabilir. Tuvaletler, mutfak lavabosu, bulaşık makineleri tarafından üretilen atık suya ise siyah su adı verilmektedir"

Biz de birkaç yıldır kendimizce uygulamaya çalışıyoruz bunu. Evin bulunduğu yer oldukça yüksekte olduğu için kuyu açmak çok çok zormuş. Malum bahçe sulamadan olmuyor. İzmir yazları oldukça sıcak olduğu için de her yaz bizi sıkıntı basıyor. Ben lavaboda yıkadığım sebzelerin sularını hatta altına leğen koyarak durulama sularını bahçeye döküyordum. Bu oldukça zor oluyordu tabiki.
Yaklaşım 1.5 yıl önce mutfağı yenilerken ise çift lavabo istedim. Yeni bir hat çekildi. Hatlardan biri ana sisteme biri de direkt bahçeye gidiyor. Lavaboda kulllandığım sularda bahçeye tabiki. Devrim borunun altına kova koyuyurdu bu da beni rahatsız ediyordu (hep aynı bitki sulanmasın diye) Ama bu hafta sonu damla sulama hortumlarıyla dağıttı suyu. Hem temiz hem daha estetik oldu.

Yorumlar

  1. uygulama için tebrik ediyorum, çok güzel düşünmüşsünüz

    YanıtlaSil
  2. uygulama çok iyi bir fikir keşke herkez sizin gibi düşünebilse...
    http://gulsahsimsek.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Harikasınız. Tamamen çevreye duyarlı bir yaklaşım. Bu duyarlılık alkışlanır.

    YanıtlaSil
  4. Bu duyarlı davranışınız için yürekten tebrik ederim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. teşekkür ederim, elimizden ne gelirse yapmk isteriz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder