GDO bebek mamalarında

Haber alıntısı http://www.ntvmsnbc.com/id/25046596/ 'den
"Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın üçüncü GDO yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Yeni yönetmelik, GDO denetimlerinden muaf tutulan ürünlerin kapsamını genişletiyor. Daha önce yayınlanan yönetmelikte 26 ekim 2009'dan önce kontrol belgesi alan ürünlerin GDO içerse dahi Türkiye'ye girişi 1 mart 2010'a kadar serbest bırakılmıştı. Yeni yönetmelik ise 26 ekim'den önce kontrol belgesi almak şartını 20 ocak'a kadar genişletti. 20 ocak'a kadar kontrol belgesi alan ürünler için denetim şartının 1 Mart'a kadar kaldırılması, "şirketlerin lehine" olarak yorumlandı. Son yönetmelik, çok tartışılacak bir yenilik daha içeriyor... Yürürlük tarihi 1 Mart'a ertelenen maddeler arasına ilk yönetmeliğin beşinci maddesi de var. Bu madde GDO içeren yasaklı ürünleri belirliyor. Böylece 1 Mart tarihine kadar GDO içeren bebek mamaları, bebek formülleri ve devam mamaları serbestçe satılabilecek.
Aynı şekilde insan ve hayvan tedavisinde kullanılan antibiyotiklere karşı direnç genleri içeren GDO ve ürünleri de Türkiye'ye serbestçe girebilecek."

Bir taraftan en aç üç çocuk yapın diyorlar bir taraftan çocuklarımızın sağlığıyla oynuyorlar. En masum gıda olması gereken bebek mamalarına bile GDO'nun girişine izin veriliyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Ben sürekli evde kendim hamurişi yapmama karşın arada çocukların istediği kraker, çikolata gibi şeyleri alırken bile suçluluk hissetmeye başladım. Bu kararların altına imze atanlar çocuklarını nasıl besliyor çok merak ediyorum açıkcası...

Yorumlar

  1. Büyük ihtimalle yurt dışından özel geliyordur mamaları.

    <:))

    YanıtlaSil
  2. geleceğimiz çocuklarımızı nasıl bir tehlike bekliyor aklım almıyor bahçemde sebze yetiştirdim güya organik inanın tohumlar bile gdo lu sanırım domatesler in hemen çürümesi ve erimesinden anladım .sevgi ve dostlukla..

    YanıtlaSil
  3. doğrusundur bilge. Artık tohumlar da genetiği değiştirilmiş. Ne yieyeceğiz ne yedireceğiz şaşırdık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder