öğrentmenler günü-3

Bu da yine öğretmenler günü hediyesi. Deniz ana sınıfında. Malum ana sınıflarında bir de yardımcı bayanlar oluyor. Çocukların her işleriyle ilgileniyorlar. Öğretmen olmasalarda çocukların üstündeki emekleri bence azımsanacak gibi değil. Bu boyunluğu da teyzemiz için yaptım.
Bu hediye de çok kararsız kaldım. Genelde sade şeyler giyinen takı, fular kullanmayan bir hanım. Sonunda bu örnekte karar kıldım. Bakalım beğenecek mi?


Boyunluğun çiçeğini her zaman yaptıklarım gibi yaptım. Mor mor içinde boğulmasın diye çiçeği birleştirdikten sonra resimde görüldüğü gibi bir sıralık zincir çekerek çiçek yaprakları ördüm, diktim.

Örnek haroşa. 21 ilmekten yaptım ben. Eski paspaslar olurdu hani onların mantığı gibi yapılıyor. 2 sıra ördükten sonra 2'şer ilmek bırakarak devam ediliyor. 2 ilmek kalınca tümü yeniden örülüyor. 2 dilim bir tarafta, 2 dilim diyr tarafta ilmek bırakarak bu model ortaya çıktı. Açıkcası ilk kez yaptım böyle birşey ama hoşuma gitti görüntüsü. (haroşa örmeyi sevmem) üşenmezsem kendime atkı öreyim bundan diyorum.






Yorumlar

  1. ne güzel bir model.. ne güzel bir renk :)
    eline sağlık.. bence beğenecekkkk...
    harika çünkü...
    artık süslü olmaya başlar bence.. sen onu alıştırmış olursun bu model ile..

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim celebi. çok tereddütlüydüm model için hatta bir tane daha yaptım bunu beyendi herkes

    YanıtlaSil
  3. ne değişik bi modelmiş bu ellerine sağlık bence de kesin bayılacak

    YanıtlaSil

Yorum Gönder