.:

26 Temmuz 2009 Pazar

taze incir reçeli

bardacık incirleri


ağacımdan kahvaltıma
İncir reçelini çoğunuz biliyorsunuzdur. Genelde (ya da ben bizim dışımızda görmedim tazesinden yapanı) tam olmamıştan yapılır. Eşim inciri çok sever ve kurusundan reçel yapardı kendisine. Bu evi aldıktan sonra taze incirden yapmaya başladık. Tadan bir kavanoz istiyor reçelimizden. Bizim bahçede 2 tane incir ağacı var. Biri bardacık. (aslında 3 taneydi ağaçlarımız ama geçen yıl bir kamyon girdi bahçeye. Biri kırıldı) Maşallah verimi de fena olmadığı için reçel yapıyoruz bol bol. Devrim ve çocuklar çok seviyorlar. (psikolojik sanırım katkılı korkusundan ben pek incir yiyemem)