taze incir reçeli

bardacık incirleri


ağacımdan kahvaltıma
İncir reçelini çoğunuz biliyorsunuzdur. Genelde (ya da ben bizim dışımızda görmedim tazesinden yapanı) tam olmamıştan yapılır. Eşim inciri çok sever ve kurusundan reçel yapardı kendisine. Bu evi aldıktan sonra taze incirden yapmaya başladık. Tadan bir kavanoz istiyor reçelimizden. Bizim bahçede 2 tane incir ağacı var. Biri bardacık. (aslında 3 taneydi ağaçlarımız ama geçen yıl bir kamyon girdi bahçeye. Biri kırıldı) Maşallah verimi de fena olmadığı için reçel yapıyoruz bol bol. Devrim ve çocuklar çok seviyorlar. (psikolojik sanırım katkılı korkusundan ben pek incir yiyemem)


Yorumlar

  1. bizimde bahçede incir ağacı var ve ne yapılır diye ararken sizi buldum ama tarifi tam yazmamışsınız ölçüleriyle verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  2. devince benim en kötü huylarımdan biridir ölçüsüz çalışmak. Ama ben fazla şeker koymam. Olan inciri toplayıp hemen yaptığımız için tenceredeki miktara göre göz kararı ekliyorum. Şekeri çok koymadığım için aman aman ağdalı olmaz. Zaten meyvenin tadı kalsın istiyorum. Ya bir gece önceden ya da bir kaç saat şekerle birlikte bekletip, kaynatyorum. Klasik reçeller gibi. Bu tarz bir reçelin tarifiyle karşılaşmadığımdan diğer meyvelerde yaptığımı uyguladım
    şimdiden afiyet olsun. umarım beyenirsiniz

    YanıtlaSil
  3. türkiyenin incir cennetinde oturyorum ve yazıyı okuduktan sonra hiç incir yemediğimi fark ettim..yazık bana..çok ta severim aslında ama nedense hiç araryıp sormam..
    afiyet olsun reçeller..iştahımı açtın yahuuu:))
    çok güzel görünüyorlar...

    YanıtlaSil
  4. saol demet. İlginç gerçekten Aydın'ın inciri meşhurdur. Sahi sen hiç buralara gelmiyor musun? mesafe çok az.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder