Göreme ve civarı

Bölgenin yukarıdan genel bir görünüşü. Yolda durup çektik. Fotoğraftan daha güzel bir manzara sizi bekliyor kesin.

Ihlara Vadisi. Gerçekten süper bir yer. Mutlaka gidin, merdivenlerden inin ve gezin derim.
Ihlara Vadisi'ndeki mağaralardan bir görüntü



Göreme'deki yerleşim alanından bir kare. Burada Per Bacaları'nın kimi ev kimi otel olmuş. Aslında kayalardaki oyuntulardaki kapı ve penler biraz tuhaf geliyor insana.


Bu tarihi güzelliği ben ilk kez gördüm. Yıllardır istiyordum ama çeşitli nedenlerden bu tatile kısmet oldu Peri Bacaları'nı görmek. Hoş çocuklarla ne kadar gördüğümüz de tartışılır ya....Yeniden gideceğim kesin.




Yorumlar

  1. kardeşim kayseri'de yaşıyor. bu yüzden buraları birkaç kez gördüm. her seferinde de çok etkileyici buldum. başka bir hava var oralarda..

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle katılıyorum. Çocuklar hem sıkıldı hem de sıcaktan rahatsız oldu. Bu yüzden istediğim gibi gezemedim. Bir kaç yıl sonra yeniden gitmek istiyorum. Onlar da daha bilinçli bakarlar buralara

    YanıtlaSil
  3. bende üniversitedeyken bir kaç günlüğüne arkadaşlarla gitmiştik, inanılmaz güzel yerler. Bir daha gitmek isterim bir tek Ihlara Vadisini görememiştik hava kötüydü cesaret edemedik. E tabi gidenlerin hepsi jeolog olunca bizim bakışımız da başkaydı oraya oluşumlarına kadar her şey konuşuldu bir gece sabaha kadar:) Çok güzel yerlerdi, iyi ki gitmişsiniz..

    YanıtlaSil
  4. Bence Ihlara için de bir fırsat yarat. Hatta beni de al yanına. Bir uzmanla oraları gezmenin tadı başka olacaktır eminim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder