ikinci Bergama gezisi

Suların altında kalma tehlikesi yaşayan 2 bin yıllık bir tarihi miras;Aliaoni
Piknikçi ailelerin çocukları Kozak Yaylası'ndaki çayda gönüllerince eğleniyorlar.

730 gramlık dev kozalak. Kozak Yaylası'ndaki 16 köyden biri olan Karaveliler Köyü'ndeki ziyaretimiz sırasında resimledik bu dev kozalağı. Bu kozalak ''en iyi çam fıstığı üreticisi yarışması"nın birincisi




Dönüş yolunda merkezde kısa bir mola.


Şimdi nerden çıktı bu ikinci Bergama gezisi diyorsunuz. Tamamen tesadüf işte. 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Çevre Mühendisleri Odası'nın gezisinden bu fotoğraflar. İlk gezimizden çok farklıydı. İlk önce Yortanlı Barajını'nın sularının altında kalma tehlikesi yaşayan Aliaoni'ye gittik. Oradan Yortanlı ve Çeltikoru Barajı'nın şantiyesini gezdik. Kozak Yaylası'nda kısa bir molanın ardından ise bölgenin geçim kaynağı olan çam fıstıklarının sahipleriyle tanıştık. Bölgedeki 16 köyden biri olan http://site.mynet.com/kozakkaraveliler Karaveliler Köyü'nde hem bilgi aldık hem da çaylarını içtik. Bu arada bize fıstık helvası da ikram ettiler.



Yorumlar

  1. Arkadaşım yazını okurken sanki bir gezi dergisi okuyorum gibi geldi :) mesleği insanı bırakmıyor kesinlikle :) cumartesi arıycaktım seni ama geç olmuştu kemeraltındayım geleblirsen gel diye.. sen geziyormuşsun zaten :)

    YanıtlaSil
  2. Saol. kötü olmamıştır umarım yazı. Düzgün bilgi vereyim istedim de. Cumartesi Urla'daydık. sıcaklar deniz iyi oluyor. Pazar da Bergama. Hafta sonu yoğun geçti biraz. Ama gezmeli senle bir ara Ama sıcaklar fazla olmazsa akşam üstü bir zaman ayarlarız

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel tanıtmışsın, sanki dergi okuyor gibi oldum:)Malum tatil başladı, Gündüz mesenger açamaya hiç fırsatım olmuyor, yorum yapıp çıkıyorum alelacele:))) Geceleri de sen yoksun karşılaşamıypruz bir türlü arkadaşım. Nasılsın iyimisin?

    YanıtlaSil
  4. saol iyiyim. Ben de geceleri girmiyorum. Alışmamışız geç yatmaya. Bir de takılırsan geç saate kadar gözlerim iflas ediyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder